Röntgenci Müezzin Serbest Bırakıldı

Bir giysi kabininde kıyafet deneyen M.V (26)’nin görüntülerini çektiği fark edilen ve kaçarken yakalanıp tutuklanan Yakup Ç.’nin beraatine karar verildi.

GÜNDEM 09.10.2019, 18:22
Röntgenci Müezzin Serbest Bırakıldı

Temmuz ayında, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde, bir giyim mağazasının kabininde giysi deneyen M.V. (26), kabinin üst tarafından cep telefonuyla çekildiğini fark edip çığlık atmış ve görüntü alan şahıs Yakup Ç, kaçmaya çalışırken mağazanın güvenlik görevlileri tarafından yakalanmıştı. Olay yerine gelen polislerce karakola götürülüp tutuklanan Yakup Ç.’nin bugün mahkemesi görüldü.

Tutuklu sanık polis sorgusunda ‘’Arkadaşım zannettiğim için şaka yapmak istedim. Tanımadığım biri olduğunu fark etmedim.’’ şeklinde ifade vermişti ve görülen davada aynı ifadeyi tekrarladı. Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafınca görülen davada sanığın ‘’cinsel taciz ve özel hayat ihlali’’ suçundan 3 ile 9 yıl arası hapsi istenen müezzin Yakup Ç. ifadesine şu sözlerle devam etti: ‘’Kabinde kıyafet deniyorken çok yakın olduğum bir arkadaşımın sesini duyduğumu sandım. Telefonu kabinin üzerinden uzatıp video ve Onwin fotoğraf çektim. Kabinde farklı bir kadın olduğunu kadın çığlık attığı zaman anladım ve hemen oradan uzaklaştım fakat güvenlik görevlileri beni durdurdu ve tutuklandım. Hem ben mağdur oldum hem ailem mağdur oldu. Mesleğimden uzaklaştırıldım. Fotoğraf ve video çektiğim kadından ısrarla ve sürekli özür diledim, affetmesini istedim. Bilerek kötü bir şey yapmadım. Beni gerçekten affetmelerini ve serbest bırakılmayı istiyorum.’’

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatının dahil olduğu ve şikayetçi konumda bulunduğu mahkemede, 3 aydır tutuklu bulunan müezzin Yakup Ç.’nin tutuksuz yargılanmak üzere beraatine karar verildi. Dosya ise ‘’Özel hayatı ihlal’’ suçuyla uzlaştırma bürosuna gönderildi ve dava ertelendi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202