PTT'den erken "Dünya Kadınlar Günü" kutlaması

PTT A.Ş tarafından Karşıyaka’da “Dünya Kadınlar Günü" konulu pul sergisi düzenlendi.

GÜNDEM 06.03.2020, 08:30
PTT'den erken "Dünya Kadınlar Günü" kutlaması

PTT A.Ş tarafından İzmir’de Karşıyaka PTT Merkez Müdürlüğünde, Ankara'da Kızılay PTT'de, İstanbul'da Tarihi Beyoğlu (Galatasaray) PTT binasında sergi alanında düzenlenen Dünya Kadınlar Günü konulu pul sergileri 9 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergi alanında "Dünya Kadınlar Günü 05-09.03.2020 İZMİR" ibareli özel tarih damgaları kullandırılıyor.

Sergiler için üretilen özel tarih damgalı zarflar 4,50 lira bedelle PTT'ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde, filateli cep uygulamasında ve etkinlik alanlarında bulunan filateli stantlarında satışa sunulduğu belirtildi.

PTT A.Ş tarafından Karşıyaka PTT Merkez Müdürlüğündeki sergi açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, PTT İzmir Baş Müdürü Adnan Sert, Baş Müdür yardımcıları, PTT şube müdür ve personeli, Karşıyaka PTT Merkez Müdürü Nihat Candoğan, Kızılay Karşıyaka Şube başkanı Kamil Karadeniz ve ilk okul öğrencileri katıldı.

Törende İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ve PTT İzmir Baş Müdürü Adnan Sert birer konuşma yaptı. Serginin açılış kordelasını çalışan kadınlar ile birlikte kestiler.

Sergide 59 Tarih, 37 Kültür Varlıkları, 11 sevgililer günü, 58 Atatürk ve 289 kronolojik olmak üzere 454 adet pul sergileniyor.

Başmüdür Sert, serginin açılışında "Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak yaptığı konuşmada; Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anneleri başta olmak üzere tüm kadınlar için açılışı yapılan sergi nedeniyle birada olduklarını belirterek şunları söyledi. “PTT 1840 yılından beri kesintisiz bir şekilde halkımızın hizmet etmektedir. Ülkemizin bağımsızlık sembollerinden olan pullara sahip çıkacak nesiller yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Pullar sayesinde ülkeler kendini dünyaya tanıtmak için büyük bir hazinedir. Hayatın her alanında kadınlarımız başarıları ile yer almaktadırlar. Geleceğimiz şekillendirmekte de çok çaba sarf etmektedirler.”

PTT 2018 yılında “Avrupa’nın En İyi Altın Pulu”, 2019 d ise “Avrupa’nın en iyi gümüş pulu” ödülünü almıştı.

Serginin açılışından sonra açılışa katılanlar birlikte sergiyi gezdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202