Polis ve AFAD Çocuklar İçin Bir Araya Geldi

İzmir’de polis ve AFAD, öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlarken olası bir afet durumuna karşı hazırlamak için “Biz İzmir’iz” projesini hayata geçirdi.

Polis ve AFAD Çocuklar İçin Bir Araya Geldi

İzmir’de polis ve AFAD işbirliğinde düzenlenen bir organizasyonla, bir gece çadırda konaklayan öğrenciler, teknolojiden uzak kalıp sosyalleşme imkanı bulmalarının yanı sıra, aldıkları afet eğitimiyle olası bir afet durumunda neler yapmaları gerektiğini öğreniyorlar.

“Biz İzmir’iz” projesi kapsamında çocuklar, polis tarafından okuldan alınarak projeye destek de sağlayan AFAD İl Müdürlüğüne getiriliyor. Burada 4 kişiden oluşan çadırlara yerleştirilen 7’inci sınıf öğrencisi çocuklara daha sonra kamp alanında, AFAD yetkilileri tarafından olası afet durumda bilmeleri gereken teorik bilgiler aktarılıyor. Etkinlik boyunca telefon, tablet gibi teknolojik cihazlardan uzak duran öğrenciler, birbirleriyle geleneksel oyunlar oynuyor. Uyku saatine kadar arkadaşlarıyla çadırlarda keyifli vakit geçiren öğrenciler, sabah ise doğa yürüyüşüne çıkıp kahvaltılarını da burada yapıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Zeynep Erdoğan Derse organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, öğrenciler ve AFAD’la birlikte çok önemli bir organizasyona imza attıklarını ve bununla çocuklarda deprem bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Hedeflerimizden bir tanesi de öğrencilerin teknolojiyi akıllı kullanmalarını sağlamak. Okullarından alıp toplanma alanlarına getirdiğimiz öğrenciler geceyi çadırlarda geçiriyorlar. AFAD personeli öğrencilere afet durumunda neler yapmaları gerektiğini anlatıyor. Aslında bir deprem bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sırada da çocukların cep telefonundan uzak kalmasını sağlıyoruz” dedi. Düzenlenen etkinliğe şimdiye kadar 200 çocuğun katılım sağladığını belirten Derse, “Arkadaşlarıyla bir gece geçirmek onlar için çok heyecanlı oldu. Onlara deprem çantası hediye ettik ve bunu evlerinde muhafaza etmelerini istedik. Tabii çadırda kalma fırsatı onların daha önce hiç yaşamadığı bir tecrübe olduğu için çok keyifliler. Kampın bitmemesini istiyorlar” diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202