Okullar açılmadan önce servis fırsatçılığına dikkat!

Okul servis ücretleri belirlenmişken okulların açılmasına az bir zaman kalmışken bazı servisçilerin fiyat kurnazlığı yaptıkları belirlendi.

GÜNDEM 23.08.2019, 21:56
Okullar açılmadan önce servis fırsatçılığına dikkat!

Okulların açılmasına çok az bir zaman kaldı. Okulların 9 Eylül tarihinde açılması bekleniyor. Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci okula devam edecek. Veliler için okul öncesinde bazı telaşlar şimdiden başladı. Özellikle mesafeli okullara gidecek öğrencilerin güvenliği için servis araştırmaları devam ediyor. Ancak yetkililer servisler ve ücretleri konusunda aileleri uyarıyor. 

Servis fiyatlarında fırsatçılığa izin vermeyin

Öğrencileri taşıyan küçük servislerin ücretleri her yıl çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak belirleniyor. Özellikle mesafe ve kilometre baz alınıyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde bazı fırsatçılık olaylarının yaşandığı tespit edildi. UKOME tarafından her yıl belirlenen servis Lunabit ücretleri için henüz net bir açıklama yapılmadı. 

Fiyat henüz belirlenmemişken bu anlamda bazı servis şoförlerinin ve servis firmalarının velilerle iletişime geçerek yüksek servis ücretleri istedikleri belirlendi. Özellikle son günlerde bu konudaki fırsatçılara karşı şikayetler çığ gibi büyümeye başladı. UKOME tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve velilerin bu fırsatçılarla anlaşma yapmamaları gerektiği ifade edildi. UKOME tarafından verilecek olan kararın beklenmesi bu doğrultuda son derece önemli. Çocukların anlaşma yapılmaması halinde geç kalınacağı ve ortada kalacakları yönündeki haberlerde gerçeği yansıtmıyor.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202