MSB’den ABD’nin İdlib Operasyonu Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı’ndan  Amerika’nın İdlib'de yaptığı operasyon sonucunda, başta DEAŞ olmak üzere YPG/PKK/PYD terör örgütleri ile mücadele kapsamında, müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuna uygun bir davranış gösterildiği belirtildi.

GÜNDEM 28.10.2019, 14:10 28.10.2019, 14:18
MSB’den ABD’nin İdlib Operasyonu Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Amerika’nın " DEŞA elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü bir şekilde ele geçirildiğini ”  ilan ettiği İdlib'deki operasyon ile alakalı yazılı açıklama paylaşıldı.

Operasyon çerçevesinde, Amerika’ya ait unsurlarla karşılıklı müdahaleye engel olmak ve karşılıklı çalışabilirlik ilkeleri ile hareket edildiği ifade edilen açıklamada, birliklerin ikaz edilerek operasyon ve personel emniyetini sağlayacak önlemlerin zamanında alındığı dile getirildi.

Açıklamada, Amerika güçlerince önceki gece İdlib'de yapılmış olan operasyondan önce askeri makamlar arasında bilgi alışverişinin ve koordinasyonun yapıldığı, Amerika’nın öncesinde ve sonrasında başta DEAŞ olmak üzere YPG/PKK/PYD terör örgütleri ile mücadelesi kapsamında, müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuna uygun davranıldığı dile getirildi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202