Mimarlar Odasında değişim başladı!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İzmir Şubesi yeni yönetimini seçti.

GÜNDEM 13.02.2020, 10:17 13.02.2020, 14:51
Mimarlar Odasında değişim başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi yeni dönem yönetimi Dr. İlker Kahraman başkanlığında göreve başladı. ‘Birlikte’ sloganıyla yola çıkan yeni yönetimin Başkanı Dr. İlker Kahraman, Oda olarak yeni süreçteki yol haritaları, sergileyecekleri refleksler hakkında mesaj vererek, “İzmir bizim her şeyimiz. Şehrimiz için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Mazbatayı alır almaz çalışmaya başladıklarını belirten Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Dr. İlker Kahraman, değişim iddiasıyla yola çıktıklarını hatırlatarak, “Biz değişikliğe inanan bunu isteyen, hayalleri ve idealleri olan, heyecanlı bir ekibiz. Seçim öncesinde bir bildirge yayınladık ve bu bildirgeye dayanarak Uşak, Aydın, Manisa ve İzmir’de, Oda üyeleri olarak beraberce hareket edip bu değişikliği gerçekleştirmek için çalışacağız” diye konuştu.

Dr. Kahraman “Yapılması istenilen iki önemli konu var, birincisi İzmir kentinin ve İzmirlilerin, ikincisi ise mimarlık mesleğinin hak ettiği yerde olmasını sağlamak. Bunun için de yapılması gerekenleri madde madde yazdık ve uygulamaya yönelik de heyecan ve isteğimiz var. Birlikteliği sağlamak ilk hedefimiz. Yakın bir zamanda bir danışma kurulu oluşturup öncelik sıralamamızı belirleyeceğiz. Herkesin yönetime katıldığı, Oda’nın yönünü üyelerinin belirlediği, demokratik ve açık bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. Toplamda 11 temsilciliği olan 4 şehri temsil eden bir şubeyiz. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden aynı çatı altında tutmayı hedefliyoruz. Yapılacakları nasıl yapacağımızı danışma kuruluyla, çalıştaylarla çatımız altındaki herkese sorarak ilerlemek istiyoruz” dedi.

Birlikte hareket etmek önemli

İnandıkları yolda birlikte yürüyecek herkesle iş birliği yapacaklarını ifade eden Dr. Kahraman, “Kimseyle herhangi bir küslüğü olmayan bir ekibiz. Odamızın kent için ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Kentimizle ilgili Hacılarkırı, Fuar, gökdelen, Urla’da acele kamulaştırma gibi süreçler var önümüzde. Buralarda üstümüze düşen görevi biliyoruz ve bunu önemsiyoruz. Eski yönetim, yeni yönetim olarak bakmıyoruz. Devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Burada laik, Atatürkçü bir yapı bayrağı devraldı. ‘Ön yargıları yıkmamız atomu parçalamaktan daha zor’, biliyoruz ancak  birlikte neler yapacağımızı, çıtanın nereye yükseldiğini göstereceğiz. Bunun için destek ve süre istiyoruz. Ülke için İzmir için çok keyifli bir sonuç çıkacaktır” dedi.

“İzmirlinin bir muhalif olma durumu var, bizim muhalifliğimiz biraz daha farklı, biz kendimizi proaktif bir çaba içinde görüyoruz” diyen Kahraman, “Burada sadece eleştirel olarak yaklaşmak değil bu eleştirinin yapıcı olması şeklinde bir yaklaşımımız var. Sadece eleştirmek yerine çözüm önerisi getirmeyi planlıyoruz önerilerimiz de hazır.

‘Mimarlık hayatın merkezinde, hayat mimarlık merkezinde’ sloganıyla Mimarlık Merkezimizi İzmirlilere açmayı, çeşitli mimari ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek bu merkezde buluşmayı hedefliyoruz. Kendimizi İzmirliye İzmirliyi ise Mimarlık Merkezimizle tanıştırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202