Milli Mücadele sergisinde İstiklal Marşı Okunmadı!

Milli Mücadele dönemini anlatan serginin açılışında İstiklal Marşı'nın okunmaması bazı misafirlerin tepkisine neden oldu.

GÜNDEM 20.09.2019, 21:41
Milli Mücadele sergisinde İstiklal Marşı Okunmadı!

 Önceki akşam Kültürpark'ta Büyükşehir'in ev sahipliğinde küratörlüğünü Prof. Doktor Engin Berber'in üstlendiği Milli Mücadele Dönemine ait sürecin anlatıldığı "İşgalden Kurtuluşa Bir Milletin Mucizevi Yolculuğu" sergisinin açılış töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı unutuldu.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılım sağladığı açılışta İstiklal Marşı okunmaması davetlilerin tepkisine neden oldu. Yaşananları Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Güvenilir Bahis Siteleri ve silah arkadaşlarına saygısızlık olarak değerlendiren bazı davetliler sergi alanını terk etti.Prof Doktor Engin Berber, etkinliğin İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştiğini programın tamamen Büyükşehir tarafından yapıldığını söyledi. Açılış sonrası Başkan Tunç Soyer'e sergiyi gezdirdiğini belirten Berber, "Açılış esnasında İstiklal Marşı'nın okunup saygı duruşunda bulunulmadığını fark etmedim. Tunç beye sergiyi gezdirdikten sonra bazı davetlilerin tepki gösterip etkinlik alanından ayrıldığına ilişkin tepkiler bana da geldi" dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202