Midesinden 200 Cisim Çıkartılan Hasta Öldü

İzmir’de karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve midesinden 580 gram ağırlığında yaklaşık 200 cisim çıkartılan hasta hayatını kaybetti.

Midesinden 200 Cisim Çıkartılan Hasta Öldü

Bornova’da yaşayan 41 yaşındaki E.D., geçtiğimiz hafta karın ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Yapılan tetkiklerin ardından doktorlar röntgen filminde çok sayıda cisim bulunduğunu tespit etti. Röntgen görüntülerinde, midedeki metallerin içerdeki mıknatıs sebebiyle bir araya toplandığı görüldü.

Durumu aniden kötüleşen hasta için doktor tarafından acil ameliyat kararı verildi. 3 Saat süren ameliyatta midesindeki farklı boyutlarda ve toplam 580 gram ağırlığında yaklaşık 200 cisim çıkartıldı. Hastanın midesinden çıkartılan mıknatıs, anahtar, boş kovan, çivi, cıvata, anahtarlık, madeni para, metal harfler ve çeşitli boyuttaki metaller doktorları şaşkına çevirdi.

Yapılan ameliyat sonrası yoğun bakım servisine alınan hasta, zehirlenmeye bağlı olarak yaşamını yitirdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu gibi vakaların çoğunlukla küçük yaşta çocuklarda kaydedildiğini, bu yaşta bir insanda böyle bir vakayla ilk defa karşılaştığını ifade etti. Doktorların hastayı hayatta tutmak için çok çaba gösterdiğini fakat hastanın hastaneye gelmek için çok vakit kaybettiğini belirten Göksel, “Midedeki metallerin çıkarılmasına rağmen metal ve mıknatısa bağlı zehirlenme nedeniyle hasta kurtarılamadı" diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202