Mezbaha Değil, Engelsiz Sanatevi

Neredeyse yarım asırdır mezbaha olarak kullanılan yapı, engelli vatandaşların birçok aktivitede bulunabileceği bir sanat evine dönüştürüldü.

GÜNDEM 09.10.2019, 00:55
Mezbaha Değil, Engelsiz Sanatevi

Bartın’da 50 senedir mezbaha olarak kullanılan bina, Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği ve Spor Kulübü ve Bartın Belediyesi iş birliği ile baştan sona değiştirilip restore edilerek ‘’Engelsiz Sanatevi’’ haline getirildi.

Bartın’da dernek kurup bu çatı altında toplanan engelli ve otizmli vatandaşların aileleri, çocukları ve aile fertleri için çeşitli aktiviteler gerçekleştirebilmeleri adına geçen sene harekete geçti. Bu çalışmadan haberdar edilen Bartın Belediyesi’nden de destek istendi ve belediye, ailelere destek olmak için tüm imkanlarını kullandı. Gölbucağı Mahallesi’nde yer alan ve mezbaha olarak kullanılan yapı el birliği ile bir yılda restore edildi ve sanatevi haline getirildi.

Yaklaşık 50 engelli vatandaşın vakit geçirdiği sanatevinde aynı zamanda gönğllğ olarak hizmet veren psikolog, diyetisyen ve çocuk gelişim uzmanları da bulunuyor.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 700 metrekarelik alan üzerinde yeniden oluşturulan yapının engelli vatandaşlar için güzel bir aktivite yeri olduğunu ve bu çalışma içinde yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti ve konu ile ilgili Tempobet şunları söyledi: ‘’ Bu bina uzun yıllar belediye mezbahası olarak hizmet verdi. Artık daha faydalı bir şeye hizmet edecek. Yaklaşık 50 engelli çocuğumuz burada keyifli ve verimli vakit geçiriyor. Olabilecek tüm imkanları sağladık ve tüm masrafları belediye tarafından karşılıyoruz. Gönüllü eğitmenlerimiz var ve hepsi severek hizmet veriyor. Umuyoruz ki ilerleyen zamanlarda bu konu ile ilgili daha kapsamlı ve verimli çalışmalar gerçekleştirebiliriz.’’

Yorumlar (0)
10°
açık
banner202