Menderes ve Seferihisar'daki yangın kontrol altında

İzmir'de Karabağlar Tırazlı Mahallesi çevresinde başlayan ve iki gündür süren orman yangını, zorlayıcı hava şartları nedeniyle büyümeye ve hızla çevre ilçeleri etkisi altına almaya başladı. Yapılan söndürme çalışmaları sonunda yangın, yerleşim yerlerinden uzaklaştırıldı

GÜNDEM 20.08.2019, 09:49
Menderes ve Seferihisar'daki yangın kontrol altında

Güneşin batmasıyla kararan hava sonrası ve zorlu hava koşulları nedeniyle gece boyu büyüyen ve Menderes'in Bahçecik ile Yeniköy Mahalleleri'ne ulaşan yangın, insanları evlerinden uzaklaştırdı.

Türkiye'nin çevre illerinden orman yangınını söndürmek için gelen arazözler, yangın yerlerine intikal ettirildi. Yangın yerindeki ağaçları kurtarabilmek için üstün çaba sarf eden orman bölge müdürlüğü ekiplerine yurttaşlar da ellerinden gelen yardımı yaptı. Rüzgarın da hızını kesmesinin ardından yerleşim yerlerini tehdit eden alevler, bölgeden uzaklaştırıldı.

İnsanların gözüne uyku girmedi

Mahallelerini tehlike altına alan yangın dolayısıyla evlerinde duramayan yurttaşlar tüm geceyi dışarıda geçirdi. Çok sayıda helikopterin ve arazözün çalıştığı söndürme faaliyetlerinde rüzgar etkisini zaman zaman gösterirken Gobahis itfaiye erleri zorlu dakikalar yaşadı.

Edinilen son bilgiye göre yangının kesin olarak yerleşim merkezinden uzaklaştırıldığı ve herhangi bir tehdit unsuru yaratmadığı ifade edildi.

İzmir'li Bakan Pakdemirli olay yerini incelemişti

Seferihisar ve Menderes'e kadar ilerleyen ve kontrol altına alınamayan orman yangınları yürekleri ağızlara getirmiş ve insanları evlerinden etmişti. Yangın bölgesine ulaşan ve bölge hakkında ilk değerlendirmeyi yapan isimlerden biri de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ydi. Pakdemirli Tekketepe Gözetleme Kulesi'nde verdiği demeçte hava şartlarının yangını kontrol etme konusunda zorluk çıkardığını ve yangına ufak ufak müdahale ettiklerini iletmişti.

Yorumlar (1)
Süleyman Alacakaya 5 yıl önce
Selamın aleyküm bu yangını kasıtlı veya bilerek çıkarıldıysa ALLAHIM kişi veya kişileri Sana havale ediyorum Ayrıca yangın söndürme ekibine ve söndürmeye çalışan tüm herkese teşekkür ediyorum iyi günler dilerim
20°
parçalı bulutlu
banner202