Matematiğe Fısıldayan Adam’dan Yeni Nesil Soruların Çözüm Teknikleri

Uğur Kurs kurucu ve öğretmenleri Akhisar da çocuklara ‘Yeni Nesil Sorular Nasıl Çözülür’ üzerine seminer verdi. Akhisar Belediye Meclis Salonun da düzenlenen seminer de Uğur Kurs Merkezi Kurucuları matematik öğretmenleri Hakan Alabalık ve Sezgin Baki öğrencilere LGS’de başarılı olmanın yollarını gösterdi.

GÜNDEM 19.02.2020, 11:05 19.02.2020, 16:05
Matematiğe Fısıldayan Adam’dan Yeni Nesil Soruların Çözüm Teknikleri

Matematik alanındaki başarıları ve yaratıcı fikirleri ile tanınan Matematik Öğretmeni Hakan Alabalık’ın geliştirdiği materyallerle desteklediği sunumu, öğrenciler tarafından büyük ilgi ile izlendi. LGS’nin aslında bir okula giriş değil psikolojik savaş sınavı olduğu, sakin ve dinç durabilenin bu savaşın galibi olacağı vurgulandı.

 

Öğrencilerin deyimiyle “Matematiğe Fısıldayan Adam” olarak tanınan 300 yıldır çözülememiş matematik problemini çözen ve çözümü halen Karşıyaka Bilim Müzesinde sergilenen değerli matematik eğitmeni Hakan Alabalık, bütün büyük ve zor işlerin basit küçük parçalardan oluştuğunu belirterek, “Asıl mesele öğrencilerimizin sayısal akıl yürütme konusunda yeni nesil sorulara korkarak yaklaşmaları, bu soruları çok zor algılayıp gözlerinin korkması.

Öncelikle bu algıyı ortadan kaldırıp kendilerine güvenmeleri için bu programı hazırladık. Niyetimiz soru çözümü yaptırmak değil, uzun ve karışık görünen yeni nesil matematik sorularının altında aslında basit işlemlerin olduğu ve bu sorulardan korkulmaması gerektiğini vurgulamaktı” dedi.

 

Programa katılım gösteren veli ve öğrencilere teşekkür eden  Uğur Kurs Kurum Müdürü Ayşen Güler de Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili’ye teşekkür ederken talepler üzerine seminerin devamını planladıklarını söyledi.

 

Yorumlar (0)
açık
banner202