Master Of Cake İzmir'de birinci belli oldu

Uluslararası Master Of Cake Pasta ve Çikolata Festivali'nde gerçekleştirilen yarışmada, festival birincilik ödülünü en yüksek puanı alan Ayfer Özer kazandı.

GÜNDEM 22.05.2022, 22:29
Master Of Cake İzmir'de birinci belli oldu

Uluslararası Master Of Cake Pasta ve Çikolata Festivali'nde gerçekleştirilen yarışmada, festival birincilik ödülünü en yüksek puanı alan Ayfer Özer kazandı. Çiçek aranjmanı kategorisinde yarışmaya katılan pasta şefi Ayfer Özer, jüriden tam not aldı.


İzmir Alsancak'ta bulunan Tarihi Havagazı Fabrikası'nda 21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen Master Of Cake Pasta ve Çikolata Festivali'nde gerçekleştirilen pasta yarışmasına Türkiye, İran ve Azerbaycan gibi ülkelerden yaklaşık 200 pasta şefi başvurdu. Her yıl farklı içeriklerle hazırlanan festivalde bu yıl ilk kez ekmek kategorisi de eklenerek yeni bir alan oluşturuldu. Festivalin ilk gününde yarışmaya başvuran pastaların teslim edildiğini ve jüri tarafından değerlendirildiğini söyleyen Master Of Cake Organizasyonu Genel Koordinatörü Zümra Uludoğan, yarışmaya başvuran eserlerin kategorisine göre teknik, sanatsal, görsel ve lezzet açısından puanlandırıldığına dikkat çekti. Festival jürisi Daniel Dieguez (İspanyol cake art sanatçısı ve öğretmeni), Dada Marcic (Hırvatistan pasta şefi), Mine Ataman (Ankara ekmek şefi), Fatih Çınar (İstanbul ekmek şefi), Muharrem Arıcı (Ankara ekmek şefi), Hikmet Özdemir (pasta şefi), Ozan Güngör (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi) ve Pınar Barut'tan (Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi) oluştu. Master Of Cake İzmir Pasta ve Çikolata Festivali'nde en yüksek puanı alan Ayfer Özer festival birincisi olurken, kategorilerine göre ödül alan diğer isimler şöyle sıralandı:


Büyük Dekoratif Tasarım Ödülü-Süleyman Maden


Minyatür Dekoratif Tasarım Ödülü-Serpil Aydın


Şeker Hamuru/ Düğün Pastası-Gülten Çarkacı


Kutlama Pastası-Mervenur Çin


Kurabiye-Gülten Çarkacı


Çiçek Aranjmanı-Ayfer Özer


Saksı Çiçeği-Abrisham Sheikholeslami


3D Büst Kek-Mervenur Çin


Çikolata ve İzomalt-Büşra Büke


Pettifour-Gülten Çarkacı


Pasta Tasarım-Elmira Mathtomi


Cupcake-Fikriye Betül Gömeç


Ekmek kategorisi-Sema Geçgel


Grup Ekmek-Hatice Kübra Tikbıyık


Sanatsal ekmek-Neslihan Açıkgöz


Yöresel Lezzetler-Yıldız Yardım



İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun katıldığı festivalin ödül töreninde kategorilere göre kazanan isimlere ödülleri takdim edildi.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202