Mardin ve Şanlıurfa’da 1'i bebek 4 ölü

Mardin’in Nusaybin ilçesine ve Şanlıurfa’nın Birecik, Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerine havan mermileri ve roket düştü. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada 9 aylık Suriyeli bebek Muhammed Omar ve maliye memuru olan Cihan Güneş’in hayatını kaybettiği belirtildi. Mardin Valiliği ise Nusaybin’e düşen havan topu sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 24 kişinin ağır yaralandığını açıkladı.

GÜNDEM 10.10.2019, 18:46 10.10.2019, 23:31
Mardin ve Şanlıurfa’da 1'i bebek 4 ölü

TSK’nın, Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği harekata karşı SDG’nin olduğu mevzilerden Mardin’in Nusaybin; Şanlıurfa’nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçelerine havan mermileri ve roket fırlatıldı. Valilikler tarafından Şanlıurfa’da biri bebek iki ölü, 46 Bahsegel yaralı; Mardin’de iki ölü, 24 yaralı olduğu açıklandı.

Suriye Bölgesi’nden Türkiye’ye 170’i aşkın roket ve havan mermisi fırlatıldığı kaydedilirken Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde birçok vatandaş can güvenliği sebebiyle ilçeden ayrılarak il merkezindeki tanıdıklarının yanına yerleşmeye başladı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde belediye tarafından kriz masası oluşturuldu. Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Ferhat Kut, karşılıklı çatışmaların sürdüğünü ve zaman zaman şiddetlendiğini belirtirken konu ile alakalı ilçede kriz masası oluşturulduğunu söyledi.

Sınıra yakın olan tüm okullarda eğitime ara verilirken belediye hoparlörlerinden de vatandaşlara dikkatli olmaları hususunda sürekli anonslar geçiliyor.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202