Mağdur Anneler İzmir’de Bir Araya Geliyor

Srebrenica’da katledilen Boşnakların anneleri, çocukları PKK tarafından kaçırılan Diyarbakır Anneleri ve Mehmetçik Anneleri İzmir’de dayanışma için bir araya geliyor.

Mağdur Anneler İzmir’de Bir Araya Geliyor

11 Temmuz 1995’te Bosna-Hersek’in Srebnica şehrinde Sırplar tarafından Müslüman Boşnaklara yapılan katliamda hayatlarını kaybeden 8372 Boşnak’ın anneleri, terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ve eylem yapan Diyarbakır Anneleri ve Mehmetçik Anneleri’ne destek ve moral vermek için Türkiye’ye geliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan 24’üncü Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, “Bosna-Hersek’ten gelecek olan “ Srebrenica Anneleri” Derneği’nin 94 üyesinin tüm Dünya’ya çok önemli mesajlar vereceğini belirterek, onların Türkiye’ye yapacakları bu önemli ziyaret Diyarbakır Annelerine ve Asker Annelerine Vegabet büyük moral olacak” dedi.

Bugün saat 11.00’de Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapmalarının ardından Srebrenica Anneleri’ni Diyarbakır’a uğurlayacaklarını belirten Rifat Sait, “Srebrenica Anneleri Allah kısmet ederse 16-17 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da eylem yapan Diyarbakır Annelerinin yanında olacaklar ve Diyarbakır Annelerine moral ve destek verecekler. Srebrenica Anneleri daha sonra Ankara’ya dönecekler ve 18-19 Ekim tarihlerinde Ankara’da bazı kurum ve kişilere ziyarette bulunacaklar. Daha sonra Bosna-Hersek’e dönecekler” diye konuştu.

Srebrenica Annelerinin Türkiye ziyaretleri boyunca Türkiye’deki Suriye Mülteci kampı ve Şehit Aileleri Derneği ile de buluşacağını ifade eden Sait, “Srebrenica Anneleri, içlerinde Bosna Hersek’ten 17 STK temsilcisi, 5 Akademisyen olmak üzere toplam 94 kişi olacaklar. Türkiye gelişleri kapsamında Türkiye’deki Suriye Mülteci kampını ve Şehit Aileleri Derneğini ziyaretleri de planladıkları biliniyor. Toplamda yaklaşık karayolu ile 4500 Km yol kat edecek olan 94 Boşnak Annenin 21 Ekim gibi Bosna-Hersek’e dönmesi bekleniyor. Srebrenica Annelerine Türkiye’de İzmir Boşnaklar Derneği ve BASAM ev sahipliği yapacak. Gezi boyunca İzmir Boşnaklar Derneğinden iki kişi misafirlere refakat edecekler” dedi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202