Madenlerimiz var ama doğru işletilmesi lazım

​​​​​​​Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın kamuoyunla paylaştığı bildiride;

GÜNDEM 01.09.2019, 18:51
Madenlerimiz var ama doğru işletilmesi lazım

Belli bir zamandı Türkiye'nin gündemine oturan ve odak noktasının tek bir projeden, tüm madencilik çalışmalarına karşı büyük bir tepkiye doğru değişmesini tüm yurttaşlar olarak görmekteyiz

Doğayla iç içe, doğanın karar verdiği yerde ve şartlarda çalışmak zorunda olan ve bu zorlu çalışmayı yürekten gerçekleştiren insanlar olarak, vaziyetin kamuoyuna yansıma biçimine göz attığımızda doğaya yönelik kaygıları, çevrenin geleceği için endişe içinde olan insanları  anlıyoruz.

Bizler madenciler olarak “maden veya çevre” sözlerini sarf etmiyoruz, biliyoruz ki “veya” tabirini kullandığımızda veya ile birbirine bağladıklarımız değerlerden birini gözden çıkarmak zorundayız. Oysaki biz ne madencilikten ne de doğadan Gencobahis kopabiliriz. Bu sebeple biz farkındayız ve inanıyoruz ki insanlara ve doğaya duyarlı ve faydalı olan dünya ölçütlerinde madencilik faaliyeti yapabilen/yapan teknik imkanlarımız, insan gücümüz, gelişimimiz ve alanında uzman mühendislerimiz var.

Türkiye'de madenciliği nasıl yapmalıyız?

Günümüzde madencilik sektöründe mevduat gerçekleştiren yatırımcıların ve sektör içinde emek veren madencilerin hedef olarak gösterilmesinin sürmesi durumunda; Türkiye'mizin enerji giderinin karşılanmasına; vatanımızın sanayisi ile kentlerimizin altyapı/üstyapı masraflarına kendi kaynaklarımız kapsamında hammadde/mamul çıkaran maden firmaları, nasıl faaliyet gösterecektir, ülkemizin bu giderleri nereden ve ne şekilde sağlanacak ya da madenler çıkarılmazsa bu durumdan kimler kârlı çıkacaktır? ilk olarak bu soruların cevaplarını aramalıyız..." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202