Lösemi Hastası Dora İyileşecek

Geçen yıl lösemi teşhisi konan Dora Turan için düzenlenen kök hücre bağışı kampanyaları sonrası bulunan iliğin nakli bugün gerçekleştirildi.

Lösemi Hastası Dora İyileşecek

İzmir Konak ilçesine bağlı Gültepe Semtinde yaşayan Dora Turan’a geçen yıl Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konmuştu. Düzenlenen kök hücre bağışı kampanyaları sonrası bulunan uygun iliğin nakli bugün Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

“Köklerinde iyilik var, belki de sensin!” adıyla düzenlenen kampanyaya başta minik Dora’nın yaşadığı semt Gültepe’deki vatandaşlar olmak üzere Konak ve İzmir’den binlerce kişi kök hücre bağışında bulunmuştu.

Bağış sonrası uygun ilik yurtdışından bulundu. Nakil süreci bugün, kan değerlerinin ölçümü ve genel sağlık taramasından geçip, temiz hücrelerin ayrılması ve uygun hale getirilmesi ile gerçekleşti. Dora Turan, 28 gün steril ortamda gözetim altında tutulacak ve iliğin uyup uymadığı da bu dönemde belli olacak.

Baba Serdar Turan, yaptığı açıklamada, heyecanlı bir sürece girdiklerini, naklin tutmasını umutla beklediklerini söyledi. Kök hücre bağışı kampanyalarının devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Turan, “Bu süreçte yanımızda olan dostlarımıza, Aşkla Gültepe Platformuna,  Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanımız Çağrı Gruşçu’ya  Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan’a  ve yönetimine, bağışta bulunan herkese teşekkür ederim.” dedi

Dora’nın ilik nakli sırasında aile ile birlikte olan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise yaptığı açıklamada, “Normal kan  ve kök hücre bağışı arasında hiçbir fark yok.  Vatandaşlarımızda bu konuda çok büyük bir farkındalık oluştu. Bağışların artmasının, kampanyaların devam etmesinin önemi çok büyük. Konak İlçe Başkanlığı olarak;  hem ana kademede hem de gençlik kollarımız da bir çok kez kan ve kök hücre bağışı düzenledik. Bu kampanyalara desteğimiz devam edecek. Dora’mız da uyum sürecini atlatıp, sağlıklı bir şekilde hayatına devam edecek” açıklamasını yaptı

Kök hücre donörlerinin ülkemizdeki sayısının yeterli olmağını ve her bir kişinin bir can kurtarabilecek durumda olduğunu söyleyen Turan, herkese bağış yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)
24°
parçalı az bulutlu
banner202