Liseli Girişimciler Fikirlerini Yariştirdi! ABD Yolcusu Belli Oldu...

ABD’nin Delaware Üniversitesi'ne bağlı Dünyanın lise öğrencileri için en üst düzey girişimcilik yarışması olan Diamond Challenge, EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği ve ABD’nin Horn Entrepreneurship (Üniversiteye bağlı girişimcilik merkezi) aracılığıyla ilk kez Türkiye’de ve İzmir’de düzenlendi.

GÜNDEM 11.02.2020, 10:24 11.02.2020, 22:11
Liseli Girişimciler Fikirlerini Yariştirdi! ABD Yolcusu Belli Oldu...

Dünyanın dört bir yanındaki lise öğrencilerine girişimciliği ilk elden deneyimleme imkânı sunan bu program, Türkiye’de ilk kez Ege Genç İş İnsanları Derneği partnerliğinde İzmir’de gerçekleşmiş oldu.

 

Pitch Day Event (organized by EGİAD) başlığı altında gerçekleşen finalde, 11 ekipten birinci gelen ekip; kullanıcıların hem Android hem de Apple Store üzerinden  elektrik / su ve doğal gaz faturalarına / tüketimlerine anında erişebilecekleri bir uygulama oldu. Amerikan Koleji’nden Ayes Group olarak geçen ve Selin Sayıner - Arda Akbulak - Yaman İldem - Eda Balcıoğlu isimli öğrencilerden oluşan grup 16 – 18 Nisan’da ABD’de Diamond Challenge Summit etkinliğinde Türkiye’yi temsil ederek global sahnede büyük ödül olan 100.000$ için yarışmaya hak kazandı.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202