Kurban Bayramı’nda Korona Döneminde Ailesini Kaybeden Çocukların Eğitim Yolculuğuna Umut Olun

Türk Eğitim Vakfı (TEV), salgın döneminde korona virüse yakalanıp vefat eden bireylerin çocukları eğitim fırsatlarını kaybetmesin diye başlattığı TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu projesine Kurban Bayramı’nda yeni bir bağış çağrısı ile devam ediyor. TEV’e burs için başvuran gerçek hikâyelerden yola çıkılan iletişim çalışmasında hayatını koronavirüs sebebiyle ile kaybetmiş market çalışanı, güvenlik görevlisi ve hemşirenin hikayesi yer alıyor.

GÜNDEM 21.07.2020, 14:04 Ecem Atabay
Kurban Bayramı’nda Korona Döneminde Ailesini Kaybeden Çocukların Eğitim Yolculuğuna Umut Olun

Tam 53 yıldır maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği veren Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), koronavirüs (Covid-19) salgınında vefat eden başta sağlık çalışanları çocukları olmak üzere vefat eden tüm bireylerin çocukları eğitim fırsatlarını kaybetmesin diye oluşturduğu “TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu”na destek iletişimine Kurban Bayramı’nda yaptığı yeni bir bağış çağrısıyla devam ediyor. TEV’e burs için başvuran gerçek hikayelerden yola çıkılarak hazırlanan bağış çağrısında gerçek hikayelerden esinlenildi. Hikayeler, market ve güvenlik görevlisinin yanı sıra bir hemşirenin gerçek hikayesini konu alıyor.

Proje kapsamında TEV, yardımlaşma ve dayanışmanın en fazla yaşandığı günlerden biri olan Kurban Bayramı’nda bağışlarınızı Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) yaparak TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’na destek olabileceğinizi ve bir çocuğun eğitim yolculuğuna umut olabileceğinizi anımsatıyor. Eğitim Bağışı Tutarları ise şu şekilde;

Ø Üniversite Bursu (aylık) 700 TL

Ø Üniversite Bursu (yıllık) 6.300 TL

Ø İlk-Orta-Lise Bursu (aylık) 300 TL

Ø İlk-Orta-Lise Bursu (yıllık) 2.700 TL

“TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu ile çocuklarımızın eğitim umudu olalım”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Eğitim Vakfı İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar, “Korona sebebiyle ailesinden kayıp veren çocuklarımızı eğitim yolculuklarında yalnız bırakmak istemiyoruz. O çocuklarımızın kendilerine destek olabilecek ebeveynleri vardı ama ne yazık ki şimdi yok. Çalıştıkları yerde canlarını dişine takarak çalışan pandemi nedeniyle vefat eden bireylerin çocukları ve gelecekteki eğitim hayatları bize emanet. Şimdiden sağlık çalışanları dışında farklı meslek gruplarından ailesini kaybeden çocuklarımız bize ulaşmaya başladı. Güvenlik görevlisi, market çalışanları, şoförlük gibi farklı sektörlerde çalışırken virüse yakalanıp vefat edenlerin çocuklarından başvurular almaya devam ediyoruz. Başvuru talepleri giderek büyüyor, ağustos ve eylül aylarında burs başvurularının yoğunlaşacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle Kurban Bayramında bağış yapmak isteyen duyarlı vatandaşlarımızı TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’na destekte bulunmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202