Kritik Koronavirüs Toplantısı Bitti: Okullar Tatil

TÜRKİYE coronavirüs için alınacak önlemleri Beştepe'deki zirvede masaya yatırdı. Saat 13.00'te başlayan zirveye bakanların yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Diyanet İşleri Başkanı da davet edildi. Okulların tatil edilmesi, dini etkinlikler ve Sağlık bakanlığının alacağı önlemler koronavirüs zirvesinde kararlaştırıldı. İşte zirveden gelen son dakika haberler:

GÜNDEM 12.03.2020, 19:26 12.03.2020, 21:54
Kritik Koronavirüs Toplantısı Bitti: Okullar Tatil

Türkiye'de ilk koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edilmesinin ardından alarm durumuna geçti. Bugün de Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 16 bakan ile YÖK ve Diyanet İşleri Başkanlarının katıldığı coronavirüs zirvesi yapıldı. Zirvede masaya yatırılan konulardan biri okullarda 3 Nisan 2020 günü başlayacak ara tatilin öne çekilmesi oldu. Zirveye Diyanet İşleri Başkanı'nın da davet edilmesi cuma namazının iptal edilme ihtimali mi var sorusunu akla getirdi. Kritik toplantı 5 saat sürerken, Coronavirüs zirvesinde alınan kararlar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı. İşte toplantı sonrası alınan çok önemli tedbir kararları;

''Bundan sonra titiz ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu salgının seyrini izlerken ülkemizdeki atabileceğimiz adımları da değerlendirdik. Bugün bu tedbirler paketinde bir dizi kararlar alındı. İlkokul ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır. Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili genelge hazırlandır. Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır. Vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini erteleme yönündedir. Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın da 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almalarını istiyoruz.

''Veliler çocuklarına maske taktırdı

Ülke genelinde, toplu taşıma araçları, işyeri ve şehir meydanları gibi kalabalık yerlerde dezenfektasyon işlemleri sürerken, birçok kişi de kendi önlemlerini alıyor. İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Necip Fazıl Kıskürek Ortaokulu'nda kendi aralarında organize olan veliler, çocuklarını okula maske ve eldivenle gönderdi.

3 Nisan'da başlayacak ara tatilin öne alınması söz konusu olursa, bu kez uzaktan eğitim ve telafi eğitim bakanlık tarafından planlandı. Bugün tüm bu tedbirler ve planlar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda Beştepe Külliyesi'nde yapılacak olan toplantıda Erdoğan'a sunulacak. a iletilecek. Okullarla ilgili tatil kararının da bu toplantıda alınacağı öğrenildi.

Başlatılan hijyen seferberliği kapsamında veliler, çocuklarının çantalarına kolonya ve dezenfektanlar koydu. Ayrıca, okuldaki güvenlik görevlileri ve diğer çalışanlar da, maske ve eldivenle okula geldi. Öğrenciler, hem velilerinin hem de öğretmenlerinin kendilerini koronavirüs konusunda bilgilendirdiklerini ve olası bir salgının önüne geçmek için önlem almak istediklerini söyledi. 

Öğrencilerden Hatice Nur Çakır, "Tedbir almanın iyi olacağını düşündük ve maske taktık. Çantamda şu anda kolonya yok ama en kısa zamanda onu da alacağız" dedi. Çakır'ın velisi Bahar Turgut ise, "Haberlerde izliyoruz ve endişeleniyoruz. Okullar kapalı ve kalabalık alanlar olduğu için herkesin hijyenine dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202