Koronavirüsle mücadelede “Ozon gazı”

Aralık ayından bu yana bütün Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 Yeni Koronavirüs salgınıyla mücadelede ozon gazının korunma amaçlı olarak kullanabileceği belirtildi. Rainsoft Ege Bölge Müdürü Cenap Özer virüs, bakteri ve mikropları öldürebilme özelliğine sahip ozon gazının kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

GÜNDEM 28.05.2020, 08:39
Koronavirüsle mücadelede “Ozon gazı”

Covid-19 Yenitip Koronavirüs salgınıyla mücadelede virüs, bakteri ve mikropları öldürebilme özelliğine sahip ozon gazının günlük kullanımda korunmayı desteklediği, temizlik ve hijyen sağladığı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtildi.

Tabiatın kendini temizlemek için kullandığı bir temizlik yöntemi olan ozon gazının içme suyunu dezenfekte etmesinin yanı sıra günlük kullanımda virüs ve bakterileri öldürdüğünü dile getiren Rainsoft Ege Bölge Müdürü Cenap Özer, son zamanlarda tüm dünyayı evlerine hapseden Covid-19 YeniKoronavirüsten korunma yöntemi olarak ozon gazının önemine dikkat çekti. Evde ozon kullanımının anlatan Özer, “Ozon sadece ticari ve endüstriyel kullanım için değildir. Ozonlu musluk ile musluğu açtığınız anda istediğiniz tüm gıdaları 10-20 saniye gibi kısa bir sürede virüs, bakteri, mikrop, pestisist ve klordan arındırıp aynı zamanda ozonlu suyla yıkadığınız gıdaları dolabınızda daha uzun süre taze ve lezzetli tutabilirsiniz. Ozonlu çamaşır yıkama ile otuz derecede elektrikten tasarruf sağlayarak, deterjansız veya minimal deterjan kullanarak, giysileri yıpranmadan çevreyi kirletmeden her türlü zararlı maddeden arındırabilirsiniz. Ozon jeneratörü ile ev temizliği, giysi temizliği, bulaşık temizliği ve ozonlu su ile genel temizlik sağlayabilirsiniz. Gargara, diş fırçalama, ağzı durulama ile ağız hijyeni, evcil hayvan kokusu, duman kokuları ve evde oluşan kötü kokular, gıda sterilizasyonu ve evsel ozonlu su arıtma ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir bol oksijenli su ile daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Rainsoft Ege Bölge Müdürü Cenap Özer içinde bulunduğumuz zorlu süreçte maksimum hijyen sağlayarak bireysel tedbirlerimizi almamızı ve mümkün olduğu kadar evlerimizden çıkmayarak Covid-19 Yeni Koronavirüsten korunabileceğimizi sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202