Koronavirüs'ten ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi; vaka sayısı 5 bin 698

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte 17 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirterek, ölenlerin sayısının 92’ye yükseldiğini açıkladı.

Koronavirüs'ten ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi; vaka sayısı 5 bin 698

Bilim kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına çıkan Koca, “Dünya virüsün çıktığı günlerden öncesine dönemez biz de ilk vakanın saptandığı 10 Mart’tan önceye dönemeyiz” dedi.

Bugün en önemli toplantılardan birini yaptıklarını söyleyen Koca, “Temas kesildiğinde virüsün önü kesiliyor. En önemli konu sokakta geçirilecek zamana kısıtlama getirmektir. Çalışma saatleri, günler, tatilleri düzene konmalı. İnsanlar bibirleriyle mümkün olduğu kadar az karşılaşmalı” dedi.

42 kişi taburcu edildi
Bugünkü toplantıda alınan şehir izolasyouna dair kısıtlamaya yönelik kararların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iletildiğini ve onun tarafından değerlendirileceğini ve uygun görürse kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen Koca, “7 bin 533 test daha yapıldı; 2 bin 69 yeni vaka var. Toplam vaka sayısı 5 bin 698, 42 kişi ise taburcu oldu” ifadelerini kullandı.

Açıklamadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı, özel klinik ve laboratuvarlarda yapılan testlerle ilgili bir soru üzerine, numune alınarak, ‘özel test’ yapılmasının yasak olduğunu bir kez daha vurguladı.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202