Koronavirüs'te bugün ne oldu? Türkiye'ye de sıçradı!

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve ölümcül olması nedeniyle dünyayı endişelendiren virüs, Türkiye'ye de sıçradı. Sağlık Bakanı Koca, açıklamasında virüsün yalnızca bir kişide görüldüğünü belirterek "Verilere göre tanı erken konulmuştur. Virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır" dedi.

GÜNDEM 11.03.2020, 09:13 11.03.2020, 09:40
Koronavirüs'te bugün ne oldu? Türkiye'ye de sıçradı!

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) dünden bugüne 5 binden fazla kişiyi daha etkiledi, vaka sayısı 119 bin 96'ya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de de ilk vakanın görüldüğünü açıklaması üzerine Türkiye ve dünyada salgına ilişkin endişeler yüksek boyutlara ulaştı. 

Dünya genelinde Koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı 4.284'e ulaştı. CNN'in aktardığına göre ABD'de vaka sayısı 1000'e ulaştı böylece Pazar gününden bu yana ABD'deki vakalar 2 katına çıkmış oldu. New York eyaletini yanı sıra 92 vaka görülen Michigan ve Massachusetts eyaletlerinde de acil durum ilan edildi.

10 binden fazla vaka ile Avrupa'nın yeni tip Koronavirüs'ten en çok etkilenen ülkesi olan İtalya'da ülkenin kuzeyinde yürürlüğe sokulan karantina uygulaması, dün ülkenin tamamında başladı. Vatandaşlar marketlere akın ederek stok yapmaya başladı. 

İran'da dün 54 kişi daha Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede ölüm sayısı 291'e yükseldi.

Dün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ilk vaka görüldü. Ülkede eğitime ara verildi ve Bakanlar Kurulu acil gündemli toplandı. 

Türkiye'de ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 00.30'da bir basın açıklaması yaparak ülkede ilk Koronavirüs vakasının tespit edildiğini söyledi. Koca, hastanın 'mahremiyeti' için vakanın hangi şehirde olduğu bilgisini vermedi. 

Bugün (11 Mart 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

Kanada'da 14 yeni vaka görüldü

Kanada'da yetkililer, ülkede 14 yeni Koronavirüs vakasının görüldüğünü, vakalarının çoğunun seyahat öyküsü olduğunu söyledi. Kanada'da şu ana kadar 93 Koronavirüs vakası bulunuyor. 

Panama'da ilk ölüm

Panama'da Sağlık Bakanlığı, ilk Koronavirüs kaynaklı ölüm vakasını doğruladı. Ölen kişinin 64 yaşında ve diyabet hastası olduğu belirtildi. 

ABD'de pek çok üniversite, internet üzerinden ders yöntemine geçiyor 

Koronavirüs vaka sayısının 1000'e ulaştığı ABD'de California, New York gibi virüsün sık görüldüğü pek çok ülkede üniversiteler internet üzerinden ders işleme kararı aldı. 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202