Koronavirüs'te bugün ne oldu? Türkiye'den dönen birinde Koronavirüs'e rastlandı

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya çapında hayatını kaybeden kişi sayısı 4 bini aştı. Vaka sayısı ise 114 bin 219'a ulaştı. İtalya'nın tamamı 'koruma altındaki bölge' ilan edildi, ABD'de Türkiye'den dönen birinde Koronavirüs'e rastlandı.

GÜNDEM 10.03.2020, 09:55 10.03.2020, 13:36
Koronavirüs'te bugün ne oldu? Türkiye'den dönen birinde Koronavirüs'e rastlandı

Virüsün ortaya çıktığı Çin'de 80 binden fazla kişi Koronavirüs'ten etkilenirken dün Kıbrıs Rum Yönetimi'nde de iki Koronavirüs vakası görülmesiyle virüs Avrupa ülkelerinin tamamında ortaya çıktı. Salgından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İtalya'da vaka sayısı 10 bine yaklaşırken ölü sayısı da 463 oldu. 

Virüsün en çok görüldüğü bir diğer ülke olan İran'da vaka sayısı 7 bin 161 olarak belirlendi, hayatını kaybedenlerin sayısı da 237 olarak belirtildi.

Bugün (10 Mart 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

İtalya karantina altında

İtalya'da Koronavirüs'le mücadele amacıyla geçen hafta sonu kuzey bölgeleri için alınan tecrit tedbirleri tüm ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. İtalya Başbakanı Conte, daha önce kuzeydeki bölgelerde ilan edilen "kırmızı bölgeye" atıfla "Artık kırmızı bölge yok, 1. bölge, 2. bölge yok. İtalya'nın tamamı koruma altındaki bölge" dedi.

Maryland Valisi: Virüs görülen hasta Türkiye'den geldi

ABD'de Maryland Valisi Larry Hogan, eyalette yapılan testlerde iki kişide koronavirüs tespit edildiğini, bunlardan birinin Türkiye'den dönen 80'li yaşlardaki bir kadın olduğunu açıkladı.

Larry Hogan, düzenlediği basın toplantısında, adını açıklamadığı kadının Türkiye ziyareti sonrası yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202