Koronavirüs'te bugün ne oldu? Türkiye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 908 oldu

Küresel salgın ilan edilen Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 600 binden fazla vaka, 100 bine yakın ölüm kaydedildi. Türkiye'de vaka sayısı 43 bin 282, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 908'e yükseldi.

GÜNDEM 10.04.2020, 08:49
Koronavirüs'te bugün ne oldu? Türkiye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 908 oldu

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakaları 1 milyon 600 bini aştı. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenelerin sayısı 100 bine yaklaşarak 95 bini geçti.

TÜRKİYE

Türkiye'de dün tespit edilen vakalarla birlikte toplam enfekte olan kişi sayısı 42 bin 282'ye yükseldi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 908 olarak kaydedildi. 

ABD

Dünyada en fazla Koronavirüs vakasının görüldüğü ABD'de enfekte olan kişi sayısı 500 bine yaklaşarak 466 bin oldu. 16 bin kişinin hayatını kaybetti. Öte yandan ABD'nin Koronavirüs öngörü modelinde Ağustos ayına kadar Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedecek insan sayısı tahmini 60 bine düşürüldü. 

İSPANYA

Avrupa'da yeni tip Koronavirüs vakaları 100 binin üzerinde seyrediyor. ABD'den sonra en fazla vakanın görüldüğü İspanya'da enfekte olan insan sayısı 150 binin üzerine çıkarken hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 447 olarak kaydedildi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, dün ülkedeki vakaların pik noktasına ulaştığını, bundan sonra düşüş beklediklerini söyledi.

ÇİN

Koronavirüs'ün sıfır noktası Vuhan'da karantina kısıtlamalarının hafifletilmesinin ardından hayat normale dönmeye başladı. Öte yandan bilim insanları kısıtlamaların ani kaldırılmaması konusunda uyararak salgında ikinci dalga tehditinin sürdüğünü hatırlattı. 

İNGİLTERE

Koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda olan Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın durumunda olumlu gelişmeler oldu. Johnson'ın dün yoğun bakımdan çıktığı, hastanede tedavisinin devam edeceği açıklandı. 

Bugün (10 Nisan 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle: 

Güney Kore'de salgının merkezi şehirden iyi haber

Güney Kore'de Koronavirüs vakalarının merkez üssü olan Daegu şehrinde haftalar sonra ilk defa hiç yeni vaka görülmedi. Ülke genelinde de yeni vaka sayısı 1 haftadır düşmeye devam ediyor. Güney Kore Sağlık Bakanı Yardımcısı, "50 gündür ilk kez ülke genelinde yeni vaka sayısı 20 seviyesine düştü" dedi. Güney Kore'nin sosyal mesafe kurallarının sıkılaştığı son 3 haftasının salgında hafiflemeye neden olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202