Kaz Dağları Eylemi İptal Edildi

Kaz Dağları’nda önümüzdeki cumartesi günü yapılacağı ifade edilen “Su ve Vicdan Mitingi”nin iptal edildiği öğrenildi.

GÜNDEM 10.10.2019, 10:17 10.10.2019, 10:34
Kaz Dağları Eylemi İptal Edildi

Komisyon tarafından yapılan açıklamada iptal kararının, Türkiye'nin Suriye'de başlatmış olduğu askeri harekât ile ulusal bütünleşme duygusunun ortaya çıkmasından ötürü alındığını belirtti. Açıklamada şu anda milli birliğin ve bütünlüğün oluşturulmasının gerekli olduğu belirtildi.

Kaz Dağları’nda yapılan doğa tahribatına sebep olan altın madeninin etkinliklerinin durdurulması amacı ile yapılan eylemler doğrultusunda 12 Ekim Cumartesi günü büyük bir mitingin yapılması planlanmıştı.

Şimdi Birlik Zamanı

Sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan platformda bulunan ‘Su ve Vicdan Komisyonu’ büyük mitingin Barış Pınarı Harekatından dolayı iptal edildiğini ilan etti. Bu kararın, tüm bileşenlerle ortak akla dayanılarak alındığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye’nin Suriye topraklarında askeri bir harekat başlatması nedeni ile Goldenbahis milli birlik ve bütünlük meydana getirmek gerekliliğinden içerisinde bulunulan hassasiyetin göz önüne alındığı, bu sebeple yapılacak mitingin iptal edilmesinin uygun olacağının değerlendirildiği ve iptali kararının alındığı ifade edildi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202