Kayyum atanan belediyelere internet sitesi şoku!

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerinin başkanları görevden alınıp kayyum atanırken belediyelerin internet sitelerinin de kapatıldığı açıklandı.

GÜNDEM 19.08.2019, 13:28
Kayyum atanan belediyelere internet sitesi şoku!

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar sonrasında Diyarbakır, Van ve Mardin ilinin belediye başkanları terör propagandası yaptıkları ve destek verdikleri gerekçesi ile görevden uzaklaştırıldı. Bunun ardından belediyelere kayyum atandı. Belediyelere kayyum atanmasının ardından HDP'ye ait olan internet sitelerinin de kapatıldığı açıklandı. 

'Çok yakında yeniden birlikteyiz'

HDP'li belediyeler tarafından hazırlanan belediyeye ait resmi web sayfalarından Atatürk'ün ve Türk bayrağının fotoğrafları kaldırılmıştı. Bunun üzerine tepkilere neden olmuştu. Ardından kayyum atamalarının gerçekleşmesi ile birlikte belediyelerin resmi internet sayfaları kapatıldı. Sayfalara giren vatandaşlar 'Çok yakında Youwin yeniden birlikteyiz' uyarısı ile karşılaştılar. Üç il belediyesinin de internet siteleri kapatıldı. 

Bakanlık tarafından belediye başkanlarının uzaklaştırma kararı hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Bu süreçte belediye başkanlarının haklarında terör suçundan dolayı soruşturma başlatıldığı ve bu sebeple uzaklaştırma kararının verildiğini açıkladı. Kanunlar çerçevesinde yeni atamalar gerçekleştirildi. Diyarbakır'a Vali Hasan Basri Güzeloğlu atandı. Mardin'e Vali Mustafa Yaman atandı. Van'a ise Vali Mehmet Emin Bilmez atandı. 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202