Kaynak Holding Kurucusunun FETÖ İddianamesi Tamamlandı

İzmir’de sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Kaynak Holding kurucusu Kemal Başkaya hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak Holding Kurucusunun FETÖ İddianamesi Tamamlandı

İzmir’de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan Kaynak Holding kurucularından Kemal Başkaya hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne üye olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding kurucularından Kemal Başkaya hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Soruşturma kapsamında Kemal Başkaya’nın cezası ev hapsine dönüştürülmüştü. Tamamlanan iddianame ile Kemal Başkaya’nın “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsinin istendi. İddianame İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede Kemal Başkaya’nın, FETÖ’nün en büyük finansörlerinden Kaynak Holding ‘in de aralarında bulunduğu bazı şirketlere mali müşavirlik hizmeti verdiği belirtildi. Bazı dijital materyallerin de Betpark ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, sanık Başkaya’nın “"Örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından ismi zikredilerek hakkında dua edilecek FETÖ içerisinde üst düzey konumda bulunan sınırlı sayıda kişi arasında yer aldığı" belirtildi. İddianamede ayrıca bazı tanıkların sanık Başkaya için “FETÖ’nün mali işler sorumlusu” dediklerine dair beyanlar yer aldı.

Tamamlanan iddianamede, sanık Kemal Başkaya’nın FETÖ içerisinde çok üst düzey bir konumda olduğu, Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde dahli bulunabileceği ve çok sayıda FETÖ şüphelisi ve sanığı ile finans ilişkilerinin bulunduğu yönünde değerlendirmeler yer aldı.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202