Karaburun'un 30 Ağustos coşkusu Mordoğan'da yaşandı

Karaburun Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı düzenledikleri programlar kapsamında fener alayı ile kortej geçişi etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutladı

GÜNDEM 31.08.2019, 18:29
Karaburun'un 30 Ağustos coşkusu Mordoğan'da yaşandı

Türk Ulusunun milli mücadelesinde en önemli kırılma noktası konumu niteliğinde olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümü, Karaburun’da ilgili ve geniş katılımlı bir neşeyle kutlandı. Gündüz saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan program, gün boyunca devam eden faaliyetler sonrasında, akşam saatlerde çok sayıda yurttaşın katılım gösterdiği kortej ve fener alayı geçişiyle sona erdi.

Karaburun ile Mordoğan'da akşam saat 20.30'da düzenlenen kortej geçişinde bulunan Karaburunlu yurttaşlar ellerinde tuttukları Türkiye bayrakları ile meşalelerle, hep bir ağızdan söyledikleri marşlarla beraber yürüyerek Zafer Bayramı heyecanını kalplerinde yaşadı.

Fener alayına katılım gösteren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Goldenbahis Erdoğan, Türk Ulusu'nun ölümsüz Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ie mücadele arkadaşlarının yayılmacı düşman kuvvetlerini dize getirdiği zaferi dolu dolu bir neşeyle kutladıklarını ifade etti.

Zafer Bayramı'nın, bir ulusun emperyalizm karşısında seferberlik halindeki direnişle durduğu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün efsanevi askeri fikirleriyle zafere eriştiği büyük bir gün olduğunun altını çizen Erdoğan, “Bu bayram, Cumhuriyetimizin adeta ikinci büyük adamı İsmet İnönü’nün söyleyişiyle ‘askeri bir sanat eseri’dir. Harika bir çabanın, mükemmel bir inancın yansımasıdır. Bugün bu aziz coğrafyada onurumuzla hayatta olmamızı bu zaferde adı geçenlerim kahraman ruhlarına borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
23°
parçalı az bulutlu
banner202