Karabağlar'da Dayanışma Kahvaltısı

DİSK Emekli Sen Karabağlar Şubesi, Dayanışma Kahvaltısı gerçekleştirdi.

Karabağlar'da Dayanışma Kahvaltısı

DİSK Emekli Sen Karabağlar Şubesi tarafından Vatan Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nde Dayanışma Kahvaltısı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır’ın yanı sıra CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak ve DİSK Emekli Sen MYK Üyesi Ercan Çınar katıldı.

DİSK Emekli Sen Karabağlar Şube Başkanı Bünyamin Yolal etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu ifade ederek, “Egemen sınıflar ve siyasal iktidar bu krizin faturasını bizlere ödetmek istiyor. Bugüne kadar yaptıkları gibi uluslararası sermaye ile işbirliği içinde, yeni ekonomik program adını verdikleri uygulamalar ile yapıyorlar” diye konuştu.

Bünyamin Yolal, özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma gibi sorunlarla işçi sınıfı ve emekçilerin haklarının gasp edildiğini ve bunlara karşı örgütlü mücadelenin bir zorunluluk olduğunu belirttiği konuşmasında, “Ülkemizde yoksulluk sınırı 6 bin 732 TL iken açlık sınırı 2 bin 124 TL’dir. Buna rağmen asgari ücret 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir. Sistemin yarattığı işsizler ordusunu Demokles’in kılıcı gibi kullanarak çalışanlar üzerinde baskı aracı olarak kullanıyor ve tehdit ediyorlar. Her türden hak, hukuk mücadelesinin engellenmesine karşı örgütlü mücadele bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, Karabağlar’da Betxlarge gençlerin, kadınların, çocukların, yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmek için çaba sarf ettiklerini söyleyerek, DİSK Emekli Sen gibi dernek ve sendikalarla birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202