Kani Beko’dan THK’da Kayyuma Tepki

Türk Hava Kurumu’na kayyum atanması tartışmaları gündemi meşgul ederken, atamaya bir tepki de CHP’li Kani Beko’dan geldi.

Kani Beko’dan THK’da Kayyuma Tepki

Türk Hava Kurumu’na kayyum atanmasına tepkiler sürerken bir eleştiri de Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko’dan geldi. Kani Beko yaptığı açıklamada bunun Atatürk değerlerine yapılan bir saldırı olduğunu ve kuruma kayyum atanarak İzmir yangınında uçakların kullanılmamasıyla ilgili yaşananların üstünün kapatılacağını söyledi.

Türk Hava Kurumu yönetimine aralarında eski Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın da bulunduğu üç kişilik kayyumun atanmasına ilişkin açıklamada Kani Beko, kayyumla bir takım gerçeklerin üstünün kapatılacağını belirtti. İzmir’de büyük bir alanın tahribatına sebep olan yangınların gündemde olduğu dönem THK ile ilgili soru önergesi de veren Kani Beko, “Atatürk değerlerinden biri olan kurumun yangın söndürme uçaklarında hiçbir sorun olmadığı halde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bilinçli olarak kullandırtılmayarak önce yangınlarda şimdi de kayyum atanarak THK itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Avrupa’nın en büyük özel uçak yangın hava söndürme filosuna sahip olduğu kralbet bilinen, 36 yıldır yaklaşık 26 bin saat yangın söndürme uçuşu gerçekleştirmiş; başta Antalya, Bodrum, Çanakkale, İstanbul ve İzmir olmak üzere 2 binin üzerinde orman yangınına müdahale eden THK’nın kayyumla yönetilmesi tam bir akıl tutulmasıdır, skandaldır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
açık
banner202