Japon öğrenci EÜ’de seminer verdi!

National İnstitute of Techonology Ariake Collage’dan Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne ziyaretçi öğrenci olarak gelen Soma Kitada tarafından “My Research Experiance in Turkey and Poland” isimli seminer verildi.

GÜNDEM 06.02.2020, 11:57 07.02.2020, 16:27
Japon öğrenci EÜ’de seminer verdi!

 Dokuz ay süresince Türkiye’de kalan Soma Kitada, Ege Üniversitesi tarafından yürütülen bir proje kapsamında üç hafta boyunca Polonya’da bulundu. Kitada, seminerde bu süreçteki deneyimlerinin yanı sıra katıldığı projeler hakkında bilgi verdi.

Tatlı su ve tuzlu suyun karıştırılması ile oluşan tuzluluk farkına dayalı olarak enerji üretimi ve plastik malzemelerin iyileştirilmesinde kullanılan plazma modifikasyonları konularında katıldığı çalışmalar hakkında konuşan Kitada, Türkiye ve Polonya hakkında yaşadığı kültürel deneyimleri, sevdiği yemekleri ve gezdiği yerleri anlatarak seminerini sonlandırdı.

Soma Kitada’nın danışmanı olan Kimya Mühendisliği Bölümü Kimyasal Teknolojiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Kabay “Soma’nın Japonya’dan bir öğretmeni ile eskiye dayalı bir ilişkimiz var. Laboratuvarlarımız arasında bir anlaşma var, bu anlaşma doğrultusunda buraya geldi. Burada kaldığı süre boyunca bizimle çalıştığı projeler dışında Türkiye’nin başka şehirlerine de gitti. Türkiye hakkında bilgi sahibi olmasını istedik. Ülkesine döndüğünde bir elçi görevi görebilir, başka öğrencilerin de ülkemize gelmesine vesile olabilir” dedi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202