İzmir'lilerden Türk Kızılayı’na anlamlı destek

Türk Kızılayı Konak Şubesi’nin başlattığı dayanışma kampanyası büyüyor. Ayni ve nakdi yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı kampanyaya Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ile Orkide Yağları destek verdi. Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Zor günlerde kenetlenen topluma örnek olan işadamları ve sanayicilerimize minnettarız” dedi.

GÜNDEM 14.04.2020, 13:35 14.04.2020, 14:46
İzmir'lilerden Türk Kızılayı’na anlamlı destek

Türk Kızılayı’nın pandemi nedeniyle başlattığı Corona Dayanışma Projesi büyüyor.  Salgının başladığı günden itibaren artan dayanışma hareketini İzmir’de sahaya uygulayan Konak Şube Başkanlığı’na destekler gelmeye devam ediyor.  Aynı ve nakdi yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı projeye Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı olan Uçak Kardeşler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ayni yardım bağışında bulundu. Uçak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 2 ton portakal gönderdi.

 

Kızılay’ın bağış kampanyasına Orkide Yağları da destek oldu. Şirket, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Kızılay’a 6 bin 500 adet yağ şişesi yolladı. Ayrıca, Menderesli İşadamı Sinan Akdeniz de 300 koli gıda kolisi yardımı yaptı.

 

Türk Kızılayı Genel Merkezi’nin başlattığı yardım kampanyasının İzmir ayağında çalışmalar yapan şubelere vatandaşların önemli katkılar koyduğunu belirten Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, “Bu zor günlerde gördük ki milletimizin mayasındaki dayanışma ruhu asla yok olmaz. Zor günlerde kenetlenen toplumun fertlerine destek olan işadamlarımız var. Onlara teşekkür ediyoruz. Hepsine minnettarız” dedi.

 

Kızılay Konak Şubesi olarak sadece bulundukları ilçeye hizmet etmediklerini taleplere yetişmeye de çalıştıklarını anlatan Şanlı, “İzmir’in 30 ilçesinden talepler geliyor. İnsanlar bize ulaşıyorlar. Yardım yapan ile yardım alana aracılık yapıyoruz. Kızılay nerede diye soranlar ellerini vicdanlarına koysunlar. Biz, kimseyi ayırmadan ihtiyaç sahibi insanın düşüncesine bakmadan yardım götürüyoruz. Beni bizzat arayıp adres veren, yardım isteyen siyasi partilerin milletvekilleri var. Konak’ta 65 yaş üstü sokağa çıkamayan 50 binin üzerinde vatandaşımız yaşıyor. Valilik ve kaymakamlığımızın koordinesinde oluşturulan vefa dayanışma gurubunda aktif olarak görev alıyoruz. Türk Kızılayı’nın Kınık’ta, Beydağ’da ya da Güzelbahçe’de şubesi olmayabilir. Bir ihtiyaç sahibi bize ulaştığında nerede olursa olsun yanında oluyoruz. Onlardan; devletimiz, kurumumuz ve gönüllü çalışanlarımız için hayır duası istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202