İzmir’in Çok Sevdiği Yüzme Havuzu Açıldı

İzmir halkının önemli spor merkezleri arasında olan Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, tekrardan hizmete açıldı.

GÜNDEM 09.10.2019, 12:26 09.10.2019, 12:28
İzmir’in Çok Sevdiği Yüzme Havuzu Açıldı

Havuzda, yetişkinler ve küçüklere yönelik kurslardan başka serbest yüzme saatleriyle de hizmet veriliyor. Kış döneminde hafta içi saat 06.00 ila Pasgol 22.00 saatleri arasında hafta sonuysa 06.00 ila 20.00 saatleri arasında havuzdan yararlanılıyor.

Havuzun su sıcaklığında ayarlama kulüp sporcuları ve küçük kullanıcılara uygun olması bakımından yazın ve kışın 27 derecede tutuluyor. Kullanılmış olan tüm malzemeler Sağlık Bakanlığınca onaylı ve  düzenli bir şekilde raporlar ile kontrol edilmekte. Havuz suyu hem günde 3 kez havuz operatörünce kontrol ediliyor hem de aylık düzenli olarak Halk Sağlığı Laboratuvarlarına su numunesi gönderiliyor. Bu şekilde havuzun hijyenik kalması sağlanıyor.

Ayrıca sağlık ve güvenliğe önem verilen havuzda cankurtaranlar sürekli bir şekilde görev yapıyorlar. Herhangi bir olayda acil müdahale için sağlık görevlisi bulunmakta.

Tesisin ilk amaçları arasında Ege Üniversitesi öğrencileriyle akademik ve idari personelin spor yapabileceği sağlıklı bir ortam oluşturma olmakla beraber belli saatlerde halka da açık oluyor.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202