İzmir’e dikilmek istenen 60 katlı gökdelende yeni gelişme

İzmir Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, İzmir'in sülietini bozacak gökdelene karşı kararlı bir şekilde duruş sergilemeye devam ediyor.

GÜNDEM 08.01.2020, 14:13 Melis Tekin
İzmir’e dikilmek istenen 60 katlı gökdelende yeni gelişme

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, daha önce Konak Belediye Meclis toplantısı ve İzmir Büyükşehir Meclis toplantısında gökdelene karşı olduğunu net bir dille ifade etmişti.

Yüzlerce sivil toplum kuruluşunun temsil edildiği platformların “İzmir, İstanbul gibi olmasın” açıklaması ile karşı çıktığı gökdelen projesine karşı Konak Belediyesi harekete geçti.

ESKİ BAŞKAN RUHSAT VERMİŞTİ

Zorlu Holding tarafından, Pasaport mevkiinde yapımına başlanan dev inşaata geçen dönem belediye başkanlığı yapan Sema Pekdaş‘ın yönetimi ruhsat vermişti. 31 Mart 2019'da Konak Belediye Başkanı seçilen CHP'li Abdül Batur, söz konusu projenin kentin tarihsel siluetini bozacağı, trafik sıkıntısı ve altyapı sorunları oluşturacağı gerekçesiyle karşı çıkmıştı.

BAŞKAN BATUR ÇOK NET
“İzmir'in kalbine hançer saplanacak” diyen Batur, meseleyi bu ayki belediye meclisi toplantısına taşıdı. Batur, hukukçular ile birlikte gökdelen projesine verilen iznin iptali hakkında çalışma başlatırken, meclis toplantısında bir adım daha attı. Batur, Konak Belediyesi bünyesindeki Mimari Estetik Komisyonu'nun söz konusu projeyi yeniden değerlendirmesini istedi.

AKP ve MHP gruplarının ret oyu verdiği önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Batur, “Estetik komisyonu kurulması konusunda gerekli her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki süreç içerisinde sorumluluk içinde davranacağımızı düşünüyorum” dedi. Komisyon, gökdelen projesini kent estetiği, şehircilik bilimi ve imar hukuku kapsamında değerlendirecek.

Yorumlar (1)
M.Haluk İnal 4 yıl önce
İstanbulda yapılan hatalar rant için Izmirde de yapılmak isteniyor çevre yolunda trafik çilesi şimdiden başladı herkes aklını başına almalı.
Önce altyapı yeterli mi ona bakılır yoksa bunlar gecekondudan farksız yapılar.
26°
parçalı bulutlu
banner202