İzmir’den Şırnak’taki Minik Öğrenciye Yardım Eli

Türk Kızılay’ı Konak Şubesi, Şırnak’tan bir öğrencinin gönderdiği ve yardım istediği mektubuna kayıtsız kalmadı.

İzmir’den Şırnak’taki Minik Öğrenciye Yardım Eli

Şırnak’ta eğitim gören 3’üncü sınıf öğrencisi, Türk Kızılay’ı Konak Şubesi Başkanı Ömür Şanlı’ya mektup yazdı. Türk Kızılay’ının İzmir’de okullara yaptığı yardımlar sebebiyle Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı’ya mektup yazdığı öğrenilen 3’üncü sınıf öğrencisi mektubunda, "Seni her yerde görüyorum, hep iyilik yapıyorsun; insanlara yardım ediyorsun. Okula giderken, ders çalışırken ihtiyaçlarımız Betxlarge oluyor. Bize de yardım eder misin?" ifadelerine yer verdi.

Şırnak’taki minik öğrencinin mektubunu alır almaz harekete geçen Başkan Ömür Şanlı, mektubu gönderen öğrencinin Şırnak merkezde bulunan Kumçatı Yunus Emre İlkokulu’ndaki öğretmenleri ile iletişime geçti. Ömür Şanlı ile görüşen öğretmenler, okuldaki öğrenci sayısı ve ihtiyaç listesini de kapsayan bilgileri kendisine iletti. Belirtilen ihtiyaç listesine göre hazırlanan malzemeler kargo ile Şırnak’a gönderildi. İçerisinde sırt çantası ve kırtasiye malzemeleri bulunan eşyaları gören çocukların mutluluğu fotoğraflara yansıdı.

Malzemelerin çocukların eline ulaştığını ve onların mutluluklarını gördüğünde çok duygulandığını belirten Türk Kızılay’ı Konak Şubesi Başkanı Ömür Şanlı, “Eğitimci arkadaşlarımız Kızılay'ın çalışmalarını yakından takip ediyormuş. Mektubu alınca hemen harekete geçtik. Öğretmenlerimiz bize öğrenci sayısını ve ihtiyaç listesini bildirdiler. İzmir'den kargo ile eşyaları yolladık. Ellerine ulaştığını görünce çok mutlu oldum ve duygulandım. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar yeter ki okusunlar ve topluma faydalı bireyler olsunlar. Tek isteğimiz büyüyünce Kızılay gönüllüsü olmalarıdır” dedi.

İhtiyacı olan her kesime ulaşmaya ve destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Şanlı, “Türk Kızılay'ı Konak Şubesi olarak misyonumuz gereği her kesime ulaşmaya çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı oluyor, elimizden gelen desteği veriyoruz. Bize ulaşan hayırsever ve gönüllülerimizin hediyeleri için köprü oluyoruz. Aynı zamanda Kızılay Genel Merkezimizin eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle bize gönderdiği kırtasiye eğitim setleri ve çantalarımız var. Bunları da yetki ve sorumluluk alanlarımızda dağıtıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202