İzmir’deki orman yangınının sebebi bulundu mu?

İzmir’de çıkan orman yangınının nedenleri araştırılmaya devam ediyor. Ekipler iz sürerken mobil kameralarda şüpheli bir otomobil dikkat çekti.

GÜNDEM 28.08.2019, 20:55
İzmir’deki orman yangınının sebebi bulundu mu?

İzmir’de çıkan orman yangınının nedenleri araştırılmaya devam ediyor. Ekipler iz sürerken mobil kameralarda şüpheli bir otomobil dikkat çekti. Otomobil, yangının çevreye yayıldığı vakitlerde bölgede bulunuyordu. Otomobil ve içinde bulunan 3 kişiye ulaşıldı. Şüpheliler gözaltına alınmıştı fakat yeterli delil bulunamadığından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Yangın, İzmir sınırları içerisinde bulunan Bayraklı ilçesinde meydana gelmişti.

Yangın anında durup beklediler

Geçtiğimiz hafta İzmir’de bulunan bir ormanda yangın çıktı. Bölgeye havadan ve karadan yoğun söndürme müdahaleleri yapıldı. Saatler süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı fakat ormanlık Makrobet alan küller içinde kaldı. Yangının çıktığı orman, Körfez Evleri Sitesi’ne çok yakındı. Yangın üzerine bölgeye çevreyi görüntüleyebilen geniş açılı kameralar yerleştirildi. Yetkililer yangından önce bölgeye bir otomobilin gelip beklediğini tespit etti. Emniyet kimlik ve plaka tespiti için geniş çaplı araştırmalar yaptı. Çalışmalar neticesinde ilk olarak otomobil ve içinde bulunan 3 kişi tespit edildi.

Araçta bulunan H.B., M.G. ve M.D isimli şahısların evlerine baskın düzenlendi. Emniyete götürülen şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202