İzmir'de Pazarcılar İsyan Etti

İzmir iline bağlı  Gaziemir ilçesinde pazarcılar, pazar yerlerinin araç girişine kapatılmasına isyan ettiler.

GÜNDEM 11.10.2019, 12:58 11.10.2019, 13:45
İzmir'de Pazarcılar İsyan Etti

Gaziemir Belediyesinin önünde eylemde bulunan pazar esnafı, değişik sloganlar atıp Belediyenin bu kararından geri dönmesini istediler.

İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı’nın burada yapmış olduğu açıklamada kapalı pazar yerinde yangın merdiveninin olduğu alana beton döküldüğünü ve buranın araç giriş ve çıkışlarının kapatıldığını, esnafın bu sebeple yüklerini kendilerinin indirdiğini ve zorluk çektiğini ifade etti.

Belediye Başkanlığı'na yazılı ve sözlü olarak müracaatta bulunduklarını da belirten başkan,  defalarca da esnaf namına ricada bulunulduğunu ifade etti.

Yapılan açıklamada kendilerinin buraya mecburiyetten geldiklerini, Betticket esnaf pazar yerinin rampalarının girişleri ve çıkışlarının kapatıldığını, bu durumun sadece Gaziemir'de olduğunu, birçok esnafın tonlarca ağırlıktaki ürünleri araç girmeksizin insan gücü ile oraya taşımalarının mümkün olmadığını, 36 tane kadın esnafın olduğunu ve yükünü indiremediğinden tezgah açamadığını ve bu sorunun çözülmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, pazarda çarşambaları ve cuma günleri çalışan esnafın kendisine mesaj atarak sorunun çözülmesini istediklerini ve sorun çözülmezse haftaya hiçbir esnafın tezgah açamayacağı belirtildi:

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202