İzmir’de Denizlililer Buluşması

İzmir Denizlililer Kültürünü Yaşatma Derneği organizsyonunda İzmir’de yaşayan Denizlili vatandaşlar bir araya geldi.

GÜNDEM 02.11.2019, 15:40
İzmir’de Denizlililer Buluşması

İzmir Denizlililer Kültürünü Yaşatma Derneği 2017’de Raziye Uysal başkanlığında kuruldu. Yönetim kurulu üyeliklerindeyse Betül Yücel, Avukat Bilge Solak, Gülsüm Tur ve Efraim Bozkur isimleri var.

İzmir ilinde ikamet eden Denizlilerin de katkıları ile Denizli kültürünü anlatma, tanıtma ve yaşatma hedefleri ile yola çıkan İzmir Denizlililer Kültürünü Yaşatma Derneği bünyesine sosyal projeleriyle tanınan Bülent Şençiftçi ve Metin Çınar’ın da katılımları ile yeni bir soluk ve heyecan getirdi.

Sosyal projeleriyle İzmir’de adını çok sık duyuran İzmir Denizlililer Kültürünü Yaşatma Derneği, evvelki gece Balçova Belediyesi’nin de katkıları ile tanışma ve dayanışma yemeği yaptı.

İnciraltı’nda Aqua Marin By Maydanoz Catering’de verilen yemekte pek çok hemşehri hasret giderdi.  Dernek üyesi modacı Fatma Ünal’ın hazırladığı ve sunduğu, Denizli’ye has kumaşlardan dokunmuş olan, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini yansıtan kıyafetlerden meydana gelen defile ise geceye damgasını vurdu.

Gecenin sürpriziyse İzmir ilinde ikamet eden Denizlili sanatçı Serap Yenici’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Fikriye Hanım’a, Fikriye Hanım’ın da Atatürk’e yazmış olduğu şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirmesi oldu.

Sıcak sohbetler ile süren geceye sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde katılmış olan otuz engelli aile de renk kattı.

Yorumlar (0)
23°
parçalı az bulutlu
banner202