İzmir Vekili Çıray'dan AK Partili Vekillere:Şehit olmaya asker gönderiyoruz, neden dinlemiyorsunuz?

Meclis'te Libya Tezkeresi görüşülürken gergin anlarda yaşandı. Kurulda ilk sözü tezkereye ‘hayır’ oyu vereceğini açıklayan İYİ Parti adına İzmir Milletvekili Aytun Çıray aldı.Çıray kendisini dinlemeyen AK Partili vekillere sert çıktı. 

GÜNDEM 02.01.2020, 15:44 Melis Tekin
İzmir Vekili Çıray'dan AK Partili Vekillere:Şehit olmaya asker gönderiyoruz, neden dinlemiyorsunuz?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Libya’ya gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısında görüşülmeye başlandı.

Tezkere hakkındaki görüşmelerde ilk sözü alan İYİ Parti grubu adına İzmir milletvekili Aytun Çıray,  Libya Ulusal Mutabakat hükümetiyle imzalanan iki mutabakattan deniz sınırlarını belirleyen mutabakatı desteklediklerini söyledi. Tezkereye ise Türkiye'yi Libya'daki iç savaşın taraflarından biri haline getireceği için hayır dediklerini belirtti.

Libya tezkeresinin geçmesinin Türkiye’yi Libya’daki iç savaşta taraf haline getireceğine dikkati çeken Çıray, kendisini dinlemediğini belirttiği milletvekillerine de, “Şehit olmaya asker gönderiyoruz gürültüden durulmuyor, madem ciddisiniz neden dinlemiyorsunuz?Beyefendi en ön sırada telefonla konuşuyor bir saattir” sözleriyle tepki gösterdi.

İzmir Milletvekili Aytun Çıray konuşmasını şu şekilde devam etti:

Sayın Cumhurbaşkanı ‘Davet edildiğimiz yere gideriz’ dedi. Bu mantıkla davete ne gerek var?

Kardeş Azerbeycan’ın topraklarının yüzde 20’si işgal altında hadi kalkın önce gidip orayı kurtaralım. Gerçekler ve çıkarlar vardır. Barış Pınarı Harekâtı’nı destekledik ne oldu? Bir Tweet’le aslanlar gibi yürüyen Türk ordusunu durdurdunuz.

Bu kadar önemli bir tezkere diyorsunuz ama burada bir bakan bile yok, ayıp.

Şimdi soracak ahali Libya’da ne işimiz var diye? Yeni dertlere ihtiyaç var mı? Doğu Akdeniz’de bu kadar dert varken ordunun gücünü neden ikiye bölüyorsunuz?
 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202