İzmir ve Manisa’da 6 Baraj Mercek Altında

Yapımı bittiğinde toplam 237 bin 70 dekar arazinin su ihtiyacını karşılayacak, İzmir ve Manisa’da bulunan toplam 6 barajda inceleme yapıldı.

İzmir ve Manisa’da 6 Baraj Mercek Altında

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap ve DSİ Barajlar ve HES Daire Başkanı Dinçer Aydoğan, yapımı tamamlandığında geniş bir araziye su verecek olan İzmir ve Manisa’daki toplam 6 barajda incelemeler yaptı. İnşaatların yapımını yerinde denetleyen ve son durum hakkında incelemelerde bulunan ekibin çalışmaları 2 gün sürdü.

İncelemelerin ilk durağı Ödemiş Aktaş Barajı oldu. Yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan ve bu yaz 15 bin 800 dekar alanlık arazinin su ihtiyacını karşılayan barajı gezen Kasap ve Aydoğan, bölgede yaptığı incelemeler sonucu eksiklikleri tespit etti. Kasap ve Aydoğan, yaptıkları tespitler sonrası mevcut eksikliklerin derhal giderilmesi ve bölge üreticisine yılda 14 milyon Betmatik liradan fazla kazandıracak projenin tam kapasiteyle çalıştırılmasını istediklerini belirtti.

Rahmanlar Barajı’nın şantiye alanında da incelemelerde bulunan ekip, inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yapımı tamamlandığında 14 bin 1940 dekarlık bir alanın su ihtiyacını karşılayacak baraj hakkında konulan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap, barajın tamamlandığında Ödemiş’e yılda 9 milyon 360 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacağını da vurguladı.

İncelemelerinin devamında Kemalpaşa Yiğitler Barajını, Bergama Musacalı Barajını, Gördes Barajını ve Ahmetli Kelebek Barajını ziyaret eden Oğuz Kasap ve Dinçer Aydoğan, eksikliklerin giderildiği ve planlamalar doğrultusunda tamamlandığı takdirde bölge barajlarının hem tarıma, hem de sanayiye büyük katkı sağlayacağını belirtti.  

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202