İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den Ödemiş Ziyareti

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilçe gezileri kapsamında Ödemiş’te ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu. İade-i ziyaretler kapsamında Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’i makamında ziyaret eden Vali Köşger, belediye çalışmaları ve kentte ihtiyaç duyulan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Köşger, Gölcük Yaylası ve Birgi’de de incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 01.09.2020, 18:03 Ecem Atabay
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den Ödemiş Ziyareti

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in Ödemiş programında ilk durağı Hükümet Konağı oldu. Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Köşger daha sonra Ödemiş Belediyesi’ni ziyaret etti. Bu ziyarette belediye çalışmaları, projeler ve kentin ihtiyaç duyduğu çalışmalar ve yatırımlar konusunda sunum yapıldı. Başkan Eriş, ziyaretin anısına Vali Köşger’e isminin yer aldığı ipek mendil ve plaket sundu.  

Vali Yavuz Selim Köşger, Kaymakam Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve protokol üyeleriyle birlikte daha sonra Gölcük Yaylası’na çıktı. Vali Köşger, Gölcük Yaylası’nda 1929 yılında Atatürk’ün konaklaması amacıyla yapılan fakat vefatı üzerine sonraki yıllarda İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü ağırlayan tescilli yapı ve yeniden turizme kazandırılmayı bekleyen Prenses Otel ile ilgili incelemelerde bulundu.  

Tarihi Birgi’ye konuk oldu 

Tarihi Birgi’yi adım adım dolaşan Vali Köşger, İzmir Valiliği YİKOB’un destekleriyle Ödemiş Belediyesi tarafından restore edilen Küp Uçuranlar Kulesi’nde incelemelerde bulundu. Aydınoğlu Mehmet Bey Camii ve Türbesi ile İmam Birgivi’nin kabrini de ziyaret eden Vali Köşger, sokak sağlıklaştırması çalışmalarının planlandığı tarih kokan sokakları yerinde inceledi.  

Ziyaretleri sırasında vatandaşlarla sohbet eden Vali Köşger, restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı durumdaki Çakırağa Konağı Müzesi’ni de gezerek müze yetkililerinden bilgi aldı.  

Vali Köşger: “İzmir’in cazibe merkezleri arasında” 

Ödemiş ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Köşger, “Ödemiş, İzmir’in oldukça önemli ilçelerinden bir tanesi. Tarihi oldukça eski yıllara dayanıyor. Ödemiş’in içinde de Birgi çok daha müstesna bir yere sahip. Birgi, bölgenin antik dönemden beri önemli merkezlerinden birisi olmuş. Aydınoğulları Beyliği’ne de başkentlik yapmış bir yer. Ödemiş ile ilgili hem Kaymakamımızdan hem de Belediye Başkanımızdan detaylı brifingler aldık. Yapılacak faaliyetler ve çalışmalarla ilgili bizi detaylı şekilde bilgilendirdiler. Birlikte inşallah güzel işler yapacağız. Ödemiş, önem verdiğimiz ilçelerden bir tanesi. Ödemiş’e de İzmir’e de güzel katkılar yapacağımıza inanıyorum birlikte çalışarak. Birgi, Ödemiş, Tire, Bergama ve Selçuk gibi değerlerimiz İzmir’in cazibe merkezleri arasında. Buraların kıymetini bilmemiz lazım. Değerinin anlaşılmasına yönelik ve buraların dünyaya tanıtılmasına yönelik çalışmalarımız olacaktır” diye konuştu. 

Başkan Eriş: “Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'in iade-i ziyaretleri kapsamında Belediyemizi onurlandırdığı programda gerçekleştirdiğimiz sunumda Gölcük’teki Prenses Otel ve Bozdağ'daki Döner Otel’in yeniden turizme kazandırılmasının kentimiz açısından önemini anlattık. 

Eski hastane yerinin kentimize yeniden kazandırılması, Beydağ Sulaması'ndaki arazi toplulaştırmasıyla ilgili çözümler, sulama projeleri, her geçen gün yoğunlaşan Ödemiş-Ovakent karayolunun genişletilmesi, Gölcük-Boğaz-Çamurhamamı-Sart yolunun tamamlanması, Çamyayla mahallemizi Salihli-Yeniköy'e bağlayan yolun açılması, Birgi ve Bademli'deki sokak sağlıklaştırması projeleri, Tahir Çaylı Havuzlu Parkı'nın restorasyon projesi, ÖYKAM'ın genişletilmesi, Saraçoğlu Stadı'nın tahsisi gibi konular ile kentimizde ihtiyaç duyulan yatırımlar ve belediye projelerimiz konusunda bilgiler sunduk. Gölcük Yaylası ve Birgi ziyaretlerimizle de sahada incelemelerde bulunduk. Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202