İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: Coronavirüs tehlikesi sınırımıza kadar geldi

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak coronavirüs tehlikesinin sınırımıza kadar geldiğini belirtti.

GÜNDEM 22.02.2020, 13:53 22.02.2020, 20:37
İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: Coronavirüs tehlikesi sınırımıza kadar geldi

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak coronavirüs tehlikesinin sınırımıza kadar geldiğini belirtti.

Dervişoğlu'nun TBMM'de yaptığı konuşma şöyle;

Almanya'daki ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyor ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum; bu kabîl saldırıların da bir daha yaşanmaması temennisini ifade ediyorum.

Beş yıl önce, Ege Üniversitesinde, bölücü terör örgütü sempatizanları ve militanları tarafından katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimi rahmetle yâd ediyorum. 2015 yılında, iktidarın sözde çözüm süreci sayesinde alan ve hâkimiyet kazanan örgüt mensupları üniversitelere hâkim olma çabası içine girerken kendilerine karşı çıkan milliyetçi, vatansever gençlere saldırmaya başlamışlardı. Ege Üniversitesinde PKK propagandasına karşı çıktığı için açıkça hedef gösterilen ve devlet kapısında terör örgütünün eylemlerine karşı çare aramasına rağmen, beklentisine karşılık bulamayan kardeşimi Cenab-ı Allah Peygamber'e komşu eylesin.

"Ten fanidir can ölmez/Çün gitti geri gelmez/Ölür ise ten ölür/Canlar ölesi değil." Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

İdlib'den kötü haberler alıyoruz. Tabii spekülatif de olabilir. Dolayısıyla iktidar kanadını, konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisini yetkilendirmeye davet ediyorum.

Ayrıca, dün, İran Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Kum kentinde solunum yetmezliği şikâyetiyle gözetim altında tutulan ve coronavirüs sonuçları pozitif çıkan 2 İran vatandaşının yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Coronavirüs tehlikesi sınırımıza kadar gelmiştir. Bununla ilgili alınacak tedbirler için verdiğimiz araştırma önergesi de iktidar tarafından reddedilmiştir. Siyasi bir konu olmamasına rağmen, tamamen sağlık baz alınarak verilmesine rağmen önergemizin reddedilmesini doğrusunu isterseniz anlamış değiliz. Virüs on beş gün içinde tespit edilirken, havaalanlarına termal kamera yerleştirmekle tedbir alınamayacağının bilinmesi gerekir. Sağlık Bakanlığımızın bu konuda kapsamlı tedbirleri kamuoyunu aydınlatacak bir şekilde açıklaması hem partimizin hem de kamuoyumuzun bir beklentisidir. Allah milletimize güç kuvvet versin. Diler ve umarım ki karşı karşıya bulunduğumuz sorunlar bir felakete dönüşmez. Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev ve sorumluluk duygusu içerisinde hareket edeceğine olan inancımı tekrarlıyor, Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum efendim.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202