İzmir merkezli 4 ilde HDP'ye operasyon: 21 gözaltı

İzmir merkezli 4 ilde HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir, Eskişehir, Konya ve Mardin'de toplam 25 Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İzmir'de gerçekleştirilen ev baskınlarında, HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Hayat İzgi, HDP İzmir il yöteticileri Ramazan Efendioğulları ve Mustafa Koyuncu'nun da aralarında olduğu 12 kişi İzmir'de, 9 HDP'li ise diğer illerde yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.

GÜNDEM 21.01.2020, 14:25 Buse Erdil
İzmir merkezli 4 ilde HDP'ye operasyon: 21 gözaltı

''BİZLERİ YILDIRACAKLARINI SANANLAR YANILIYOR ''
Gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yapan HDP İzmir İl Örgütü, AKP iktidarının HDP'ye yönelik topyekûn bir saldırı başlattığını  belirtti. Aralarında İl ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda partilinin yapılan ev baskınlarıyla  gözaltına alındığını dile getiren  açıklamada "Neredeyse her hafta rutin haline getirilen gözaltı ve tutuklamalarla bizleri yıldıracaklarını sananlar yanılıyorlar. HDP'yle demokratik ve meşru mücadele zeminlerinde mücadele yeteneğinden yoksun ve çaresiz olanların bu tür kirli yöntemlerle sürdürdükleri saldırılar, onların çöküşünü hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacağı gibi HDP'yi de Türkiye halklarından aldığı güçle, azimle, kararlılıkla yürüdüğü barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet yolundan alıkoyamayacaktır" denildi. 


 Haksız ve hukuksuz gerekçelerle evleri basılarak  gözaltına alınan partililerinin bir an önce serbest bırakılmaları gerektiği belirtilen açıklamada  “HDP’yle demokratik ve meşru mücadele zeminlerinde mücadele yeteneğinden yoksun ve çaresiz olanların bu tür kirli yöntemlerle sürdürdükleri saldırılar, onların çöküşünü hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacağı gibi HDP’yi de Türkiye halklarından aldığı güçle, azimle, kararlılıkla yürüdüğü barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet yolundan alıkoyamayacaktır” denildi.

GÖZALTINA ALINANLAR
İzmir'de gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hayat İzgi, Ramazan Efendioğulları, Mustafa Koyuncu, Yahya Kezer, Kemal Aslan, Nezir Aras, Hamit Sarı, Gülseven Turgal, Salih Hüldür, Sultan Demiroğlu, Yaşar Sızıcı, Memet Değirmen.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202