İzmir Marşı Polemiği Büyüyor

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, tartışmaların devam ettiği yaşanılan durumla alakalı Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u tenkit etti.

GÜNDEM 07.08.2019, 16:37 07.08.2019, 16:40
İzmir Marşı Polemiği Büyüyor

16 Mayıs 2019'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü senesi etkinlikler kapsamında 50 talebe, çalan marştan değişik tek marş okuyunca Marmaris İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü doğrulusunda uyarılmıştı.

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, tartışmaların devam ettiği yaşanılan durumla alakalı Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u tenkit etti.

"Teessüf Ederim Ziya Selçuk"

Gökhan Özoğuz, paylaşımında "Belirli tek kesimin dışında kimse 15 Temmuz katliamını tek bayram olarak kutlamadı, kutlamayacak da.

15 Temmuz marşı nedir ya? 19 Mayıs günü İzmir Marşı söylenir ve söyletilmelidir! Teessüf ederim Z.

Selçuk! Yazık, severdik, ülke Goldenbahis istikamet mevkinde seyrek iş bilen kişilerdendir." diye konuştu.

Ne Olmuştu?

Marmaris Kaza Gençlik ve Spor Müdürlüğü doğrulusunda 16 Mayıs 2019'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü senesi etkinlikler kapsamında 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlenmiş, '100.

yıl 19 Mayıs mübarek olsun' yazılı beyaz tişört giyen ilçedeki lise ve ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve kaza protokolü, ellerinde Türk bayrakları ile Siteler Mahallesi'nde toplanıp, alay ile birlikte Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na yürümüştü.

Yürüyüş süresince kortejin önündeki araçtan Mehter Marşı, Genç Osman Marşı ve 15 Temmuz Marşı çalınması ilgi çekmişti.

Kortejin arka kısımındaki tahminen 50 talebe, buradan ardından tahminen 2 kilometre süresince İzmir Marşı'nı okuyunca Marmaris İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü B.E., öğrencileri çalınan marşlara eşlik etmeleri, değişik tek marş söylememeleri için uyarmıştı.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202