İzmir'li Doktordan duygusal açıklama!

İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Saygılı (35), Kenya'daki Kakuma Mülteci Kampı'nda gönüllü olarak verdiği hizmetin ardından, bugünlerde hamileleri corona virüsten korumak için mücadele ediyor. 5 buçuk yaşındaki kızına sarılamadığını belirten Saygılı, "Ona uzak kalmamız gerektiğini söylediğimde karşıma geçip ağlıyor. O ağlayınca ben de ağlıyorum. Yaşı daha büyük olsaydı bazı şeyleri daha kolay anlardı. Buna da şükür, bu günler geçecek" dedi.

GÜNDEM 06.05.2020, 12:47 06.05.2020, 12:55
İzmir'li Doktordan duygusal açıklama!

Corona virüs salgınıyla mücadele eden doktorlar arasında, kritik öneme sahip olan servislerden biri de Kadın Hastalıkları ve Doğum doktorları oldu. Daha önce, gönüllü olarak gittiği Kenya'daki Kakuma Mülteci Kampı'nda kısıtlı imkanlarla mültecilere sağlık desteği veren, Bornova Türkan Özilhan Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Saygılı da corona virüse yakalanan hamileleri kurtarmak ve bebeklerin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesini sağlamak için mücadele eden doktorlardan biri oldu.

Gebelik stresini yaşayan kadınların bir de corona virüse yakalandıklarında iki kat stres yaşadıklarını belirten Saygılı, "Hastalarımızı ilk kabul etmeye başladığımızda aslında biz de çok bilgi sahibi değildik.

Onlar da taburcu olurken gayet mutlu şekilde ayrılıyorlar. Hastalarımız genel olarak gergin gelip rahatlamış bir şekilde gidiyorlar. Tedavi edip taburcu ettiğimiz hastalardan, aslında başka bir hastanede doğum planlayıp, planını iptal edip bize başvuranlar oldu. Demek ki onlara bu güveni aşılamışız. Bizim en mutlu anlarımız da bu anlar oluyor. Şu ana kadar ne gebelerimizden ne de yavrularımızdan herhangi bir kaybımız olmadı" dedi.

Hızlı bir şekilde organize olduk. Gebelerimiz yatışları sırasında tedirgin oluyorlar, ancak daha sonra kendilerini iyi hissetmeye başlıyorlar. Hastalarımızın takip ve tedavilerini gerçekten nitelikli şekilde yapıyoruz.

'MOTİVASYONUMU EN ÇOK DÜŞÜREN ŞEY, SAĞLIKTA ŞİDDET HABERLERİ'
Tedbirlere uyulmasının sürecin bitmesi açısından kilit önemde olduğunu belirten Saygılı, "Mutluyum, çünkü kendi hastanemde birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Hastalarımızla aramız çok iyi. Duyduğumuz sağlıkta şiddet haberleri moralimizi çok bozuyor.

Bu süreçte motivasyonumuzu en çok düşüren şey de bu haberler oluyor. Doktorluk ya da sağlık personeli olmak herhangi bir maddi karşılıkla yapılacak bir iş değil, hele şu salgın sürecinde hiç değil. Çoğu insanın önünden geçmek bile istemediği bir ortamda biz yatıp kalkıyoruz, hastaların odasına giriyoruz, birebir muayene ediyoruz, doğumlarını yaptırıyoruz.

Hepimizin ailesi ve çocuğu var. Benim başıma bir iş gelirse benim çocuğum annesiz kalacak, benim annem arkamdan ağlayacak. Ya da ben hastalığı kapıp ölmezsem bile aileme istemeden zarar verebilirim. Sağlık çalışanlarına bu bilinçle yaklaşılmalı" diye konuştu.

'ONDAN UZAK KALMAYA ÇALIŞIYORUM'
5 buçuk yaşında bir kız çocuğu olduğunu belirten Saygılı, "Aynı evde bulunsak da ben ondan uzak kalmaya çalışıyorum. Karşıma geçip sarılmak istiyor, ben de 'Hayır kızım sarılamayız, mesafeyi korumamız gerekiyor' diyorum.

Karşımda ağlıyor. O ağlayınca ben de ağlıyorum. Yaşı daha büyük olsaydı belki bazı şeyleri daha kolay anlardı. Ben yine kendimi daha şanslı hissediyorum, çünkü en azından kızımı görüyorum.

Bebeği olanlar var, yaşlı anne ve babası olanlar var. Misafirhanede kalan arkadaşlarımız ya da başka evlere çıkmak zorunda kalanlar oldu. Eve gittiğinde kendini bütün aile bireylerinden ayırıp başka bir odaya kilitliyorsun, onlara yaklaşmak ve zarar vermek istemiyorsun. Olsun, buna da şükür, sonuçta bunlar geçici günler. Eğer iş birliği yaparsak kısa sürede atlatacağız" dedi.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202