İzmir'in gevreğine zam çağrısı

İzmirli fırıncılar gevreğe zam istedi. İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, “ esnaf zor durumda” dedi.

GÜNDEM 11.01.2020, 09:34
İzmir'in gevreğine zam çağrısı

Gevrek fiyatlarının 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 75 kuruşa çıkarılması için İzmir Esnaf Birliği Gıda Komisyonu’na teklif sunduklarını söyleyen İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, “ esnaf zor durumda” dedi.

“İzmir’de gevrek fiyatı 1 yılı aşkın süredir aynı”

İzmir’de, iki yıl 1 lira 25 kuruştan satılan ve 1 Kasım 2018’den itibaren 1 lira 50 kuruşa yükseltilen gevrek için fiyat artışı yeniden gündeme geldi.  İzmir Esnaf Birliği Gıda Komisyonu’na zam yapılması için teklif sunduklarını belirten İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, fiyatın 1 lira 75 kuruş olarak belirlenmesini istediklerini vurguladı. Erişen, “Fiyatların artması için taleplerimizi ilettik, bekliyoruz. İzmir’de gevrek fiyatı 1 yılı aşkın süredir aynı. İzmir’deki fırıncılarımızın hepsi duyarlı. Zorunda kalmadıkça zam taraftarı değiliz. Ama İstanbul ile karşılaştırıldığında her zaman fiyatlar yüzde 25 aşağıda” diye belirtti.

“Teklifimizi sunduk, araştırılıyor”

Sektördeki rekabetin günden güne arttığını söyleyn Erişen, esnafın belirlenen sabit fiyatın üzerinde satış yapamadığını ancak bazı işletmelerin sabit fiyatı düşürdüğünü anlattı. Erişen, şöyle devam etti: “Eskiden kuyumcular mekanlarına masraf ederdi. Şimdi onların yerini fırınlar aldı. Çok lüks ve kaliteli işletmeler var. Olması gereken standartlarda satış yapıyorlar. Belirlenen fiyatın altında simit satabilirler, müdahale etme şansımız yok. Kırsal alandaki kiralar ile merkezi karşılaştırdığınızda masraflar değişiyor. Teklifimizi sunduk, araştırılıyor. Haklıysak komisyon da bizim istediğimiz gibi karar verecek. Maliyetler önümüzde. Geçen yıl 65 liraya aldıkları sıvı yağ 105 liraya çıktı. Esnaf sıkıntılarını bizimle paylaşıyor. Acil olarak fiyat artışı talebi var. Aslında yapılan zam, satışları etkiliyor. İlk 3 ay işler düşer. 3 aydan sonra insanlar hak veriyor. Piyasaya bakıp satışları artırıyor. Bu ay içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Bir an önce kararın çıkmasını istiyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202