İzmir'deki fabrikada 50 işçide virüs çıktı! Üretim devam ediyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Ege Hazır Yiyecek Fabrikası’nda çalışan 50 işçide virüs çıkmasına rağmen fabrikadaki üretime devam ediliyor.

GÜNDEM 15.04.2020, 08:40 15.04.2020, 18:03
İzmir'deki fabrikada 50 işçide virüs çıktı! Üretim devam ediyor!

İzmir Torbalı'da yer alan Ege Hazır Yiyecek Fabrikası’nda çalışan 50 işçide virüs tespit edildiği belirtildi. Covid-19 test sonuçları negatif çıkan işçilerin çalışması ise sürüyor.

İzmir Torbalı’da bulunan ve üretimlerini Şok, Migros, A-101 gibi market zincirlerine de satan Ege Hazır Yiyecek Fabrikası’nda çalışan 1 işçiden sonra 50 işçinin daha testinin pozitif çıktığı belirtildi. 200 işçisine test yapılan fabrikada ismini vermek istemeyen bir işçi, test sonuçlarının tamamının sonuçlanmadığını ancak şimdiye kadar açıklanan sonuçlardan 50 kişide koronavirüs tespit edildiğini söyledi.

ÜRETİME DEVAM!
Testi negatif çıkan yaklaşık 20 işçiyle fabrikanın üretime devam ettiğini belirten işçi, testi pozitif çıkan ve henüz sonuçlanmayan işçilerin evde beklediğini aktardı. Yaşanabileceklerden dolayı kaygılı olduğunu dile getiren işçi, “İşçilerin çoğunda test pozitif çıkarsa bizi ücretli izine mi gönderecekler yoksa işsiz mi kalacağız bilmiyoruz” dedi. İddialara ilişkin aradığımız Ege Hazır Yiyecek Fabrikası’ndan, “Yetkililer yok, bilgilendirme yapamayız” yanıtı verildi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de, fabrikada diğer çalışanlara coronavirüs testi yaptı.

(yerelinsesi.com)

Yorumlar (4)
Pınar Doğaner 4 yıl önce
İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı ya biz eğitim yerlerimizi kapattık kapatildik evdeyiz ve kurbanlık koyun misaliyiz bu yerler niye açık ne bekleniyör lütfen insan saflığı için kapatılsın dalga gecikmesin bu işin şakası yok.Herkes üstüne dusen görevi yapsın ve Devlet bu gibi yerleri acil kapattsin kapatmayanlara idari para cezası uygulasin lütfen biz sıkıldık bu durumdan çünkü
Ayıp ayıp 4 yıl önce
Kapatılsın bu nasıl bir iştir insan hayatının hiç mi değeri yok
Reşat pir 4 yıl önce
Ege mezenin ürünlerini satın almayın
Virüs kapabilirsiniz salgın bitsin sonra alırsınız
Reşat pir 4 yıl önce
Tüm TÜRKİYE ege mezenin ürünlerini virüs
sebebiyle almasın o zaman kapatırlar
14°
parçalı bulutlu
banner202