İzmir'de “Vergi Haftası” kutlamaları başladı

Bu yıl 31.’ si kutlanacak olan Vergi Haftası 24 Şubat 2020 tarihinde İzmir Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

GÜNDEM 26.02.2020, 15:43
İzmir'de “Vergi Haftası” kutlamaları başladı

1990 yılından bu yana verginin kalkınma ve ekonomik büyümedeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiye gönüllü uyum alışkanlığının kazandırılması amacıyla kutlanan ve bu yıl 31.’ si kutlanacak olan Vergi Haftası 24 Şubat 2020 tarihinde İzmir  Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Açılış konuşmasına Gelir İdaresi Başkanlığı olarak kamu hizmetlerinin vatandaşlara kesintisiz şekilde sunulmasının yanı sıra, ülkemizin savunma harcamalarının karşılanması ve dış politika alanında ülke menfaatlerimizin korunması ve geliştirilmesi ile yatırım, üretim ve istihdamın arttırılması amacıyla teşvik ve desteklerinin sağlanması; bunun yanı sıra sosyal yardımların da temel kaynağı olan vergi gelirlerinin zamanında ve en kolay şekilde ödenmesi için mükellef odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirterek başlayan Vergi Dairesi Başkanı Engin sözlerine şu şekilde devam etti:

“Gelir İdaresi Başkanlığı olarak gelişen ekonomik faaliyetler ve teknolojik yenilikleri yakından takip ederek bu alanlardaki hizmet beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek için e-beyanname, e-tebligat, e-bilet, e-defter gibi işlem belgelerini, İnteraktif Vergi Dairesi, Defter Beyan Sistemi, Mükellef Geri Bildirim Sistemi gibi internet tabanlı hizmetleri hayata geçirdiğimiz gibi bu yılbaşında yürürlüğe giren ve devamında limitlere ulaştıkça uygulanacak olan yeni e-belgelerle e-dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız. E Dönüşümle beraber zaman ve kâğıttan tasarruf sağlayacağımız gibi belge düzenindeki tahrifat ve sahteciliğinde önüne geçerek vergisel yükümlülüklerini yerine getiren uyumlu mükelleflerin haklarını da korumuş olacağız.”

Mükellef Odaklı hizmet anlayışıyla hareket eden ve Mükellef Haklarını gözeten Başkanlığımız bu amaçla hem vergi haftalarında hem de sair zamanlarda tüm paydaş ve mükelleflerimizle iletişime geçerek yeni düzenlemeler ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgilendirmeler yapmakta ve mükelleflerimizin ödevlerini eksiksiz yerine getirmelerine yardımcı olmaktadır.

Bu amaçla ülke refahının artması için hem biz kamu görevlileri çok çalışmalı hem mükelleflerimiz çok çalışmalı topyekün kalkınma ve büyüme hamlesini gerçekleştirmeliyiz.
Kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve üretim ve istihdamın arttırılması devletimizin en temel kaynağı vergi gelirleridir. Bütçe gelir kalemleri içinde en büyük paya sahip olan vergi gelirlerinin tam ve zamanında toplanması daha güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmamız açısından her zamankinden daha büyük bir önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki “Geleceğimizin Teminatı Vergilerimizdir”.”
2019 yılında Türkiye vergi gelirlerinin %13 ünü toplayarak İstanbul ilinden sonra en çok vergi toplayan ilin İzmir  olduğunu belirten ve %85 lik tahsilat oranı elde edildiğini ifade eden Engin,.vergilerini tam ve zamanında ödeyen mükelleflere teşekkür etti. Engin sözlerini şu şekilde tamamladı.

“ “Vergilerle Hayalleriniz Gerçek Olsun.” diyerek daha güçlü bir Türkiye hedefine ulaşma yolunda verginin önemine dikkati çekebilmek, vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi, gençlerimizi bu konuda bilinçlendirebilmek amacıyla düzenlediğimiz vergi haftası etkinliklerimize katılımlarınızı bekliyoruz. Sözlerime burada son verirken; çalışma azmini, şevkini kaybetmeyen ve mesai mevhumu gözetmeden akşamları ve hafta sonları da çalışan değerli çalışma arkadaşlarımın ve vergiye gönüllü uyum sağlayan mükelleflerimiz ile paydaş kurumlarımızın Vergi Haftasını kutlar, destek ve ilgi için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”
Sivil toplum kuruluşları ziyaretleri, mükellef ziyaretleri, İlköğretim ve üniversite öğrencilerine yapılacak paneller ve kan bağışı gibi  etkinliklerin gerçekleşeceği vergi haftası 01 Mart  2020 tarihinde sona erecek. 

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202