İzmir'de sıcaklıklar bu hafta artıyor

İzmir'de meteoroloji tarafından yapılan açıklamanın ardından hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirlendi.

GÜNDEM 05.08.2019, 11:19 05.08.2019, 11:31
İzmir'de sıcaklıklar bu hafta artıyor

Yaz sıcakları etkisini göstermeye devam ederken meteoroloji tarafından gelen bilgilere göre sıcaklıkların bu hafta etkisini artırması bekleniyor. Bu hafta boyunca sıcaklıkların yükseleceğinin açıklanmasının ardından İzmir'de yaşayan vatandaşların sıcaklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. 

Mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Meteoroloji tarafından yapılan ölçümlerin ardından bu hafta itibariyle sıcaklık değerleri hızla yükselmeye devam edecek. Sıcaklıkların yükselmesi ile birlikte mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Kentte bunaltıcı sıcaklıklardan etkilenebilecek vatandaşların dışarı çıkmadan önce tüm önlemleri almaları bekleniyor. Yeni hafta ile birlikte yükselecek sıcaklıkların özellikle kronik hastaları, yaşlı ve çocukları Betkanyon olumsuz etkileyebileceğinden dolayı mecbur kalmadıkça öğlen saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda önemli uyarılar yapılıyor. 

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalar sonrasında hafta içinde sıcaklıkların 36 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Hissedilen sıcaklık miktarı ise daha yüksek olacak. Gece saatlerinde sıcaklıkların düşmesi beklenirken bu durumda bile sıcaklık değerlerinin 25 derece civarında seyretmesi bekleniyor. Vatandaşların sıcaklardan etkilenmemeleri için bol bol sıvı tüketmeleri, güneşin dik açıyla geldiği saatlerde sokağa çıkmamaları gerektiği ve özellikle çeşitli hastalıkları olan kişilerle yaşlı ve çocukların güneşten korunmaları gerektiği konusunda önemli uyarılar yapıldı. Hava sıcaklıklarının bir süre daha il genelinde yüksek seyredeceği konusunda açıklamalar yapıldı. 

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202