İzmir'de Bir Kadın Erkek Arkadaşından Ayrılmak İsteyince Cep Telefonundan İzlendiğini Fark Etti

İzmir'de yaşayan bir kadın, ayrıldığı sevgilisi tarafından telefonunun 'hacklendiğini' fark etti. Ayrıldıktan sonra eski sevgilisinin anbean yazışmalarını ve görüntülerini ona atmasıyla şoka uğrayan mağdur kadın, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 02.09.2020, 11:39 Ecem Atabay
İzmir'de Bir Kadın Erkek Arkadaşından Ayrılmak İsteyince Cep Telefonundan İzlendiğini Fark Etti

İzmir'de Kadriye Esen (30) ayrıldığı sevgilisi Selami A.'nın cep telefonunu casus yazılımla hacklemesi üzerine büyük şok yaşadı. Telefonun kamerasıyla anbean görüntüsü alınan ayrıca yaptığı yazışmalar da izinsiz ele geçirilen Esen, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Esen'in avukatı Öykü Su Güler de uyarıda bulunarak, "Özel hayatın gizliliğini tehdit suçunu oluşturmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşan kadınlar, öncelikle karakola gitmeliler. Bir avukat eşliğinde gidip haklarını aramaları gerekiyor. Çünkü şikayet yapılmaksızın bu gibi rahatsızlıklardan kurtulamazlar" dedi.

DHA'nın haberine göre, olay İzmir'de yaşandı. Kadriye Esen, 21 Haziran'da ilişkisinin başladığı Selami A.'dan yaklaşık 1 ay sonra ayrılmak istedi. İddiaya göre Selami A., ilişki yaşadıkları sırada Esen'in telefonuna casus bir yazılım yükleyerek hackledi. İzinsiz giriş yapılan telefonun kamerası ve Esen'in yaptığı yazışmalar ele geçirilip, kopyalandı. Ayrılmalarının ardından Selami A., Esen'e birtakım görüntü ve yazışmaları göndermeye başladı. Bunun üzerine durumu anlayan Kadriye Esen, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

"BENİ İZLEDİĞİNİ BİLMİYORDUM"

Selami A. ile bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını anlatan Esen, "Beni izlediğini bilmiyordum. 17 Temmuz'da görüşmek istemediğimi söylediğimde bana görüntülerimi atmaya başladı. Bulunduğum ortamının görüntüleri ile arkadaşlarımla olan konuşmalarımı gönderdi. Başta önemsemedim. Bir hafta sonra telefonum yavaşlamaya başladı. Daha sonra görüntülerimi kaydettiğinin bildirimi telefonuma gelince anladım" diyerek yaşananları anlattı.

Güvenip telefonu verdiğini belirten Esen, "Artık hiç kimseye telefonumu vermemeyi düşünüyorum. Çok ciddi bir risk. Tüm kadınların bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Herkese güvenmesinler" dedi.

"HERKES HAKKINI ARAMALI"

Avukat Öykü Su Güler ise, "Gerekli şikayetlerimizi siber suçlara ilettik. Şüphelinin telefonuna el konulmasını ve gerekli incelemelerin yapılmasını talep ettik. Daha sonra da kişinin tutuklanmasını talep ettik. Müvekkilin rızasına aykırı olarak, telefonuna casus bir yazılım yüklenmiş. Anbean müvekkilin ses ve görüntülerini kaydedip müvekkilime göndermiş. Müvekkilim bu şekilde rahatsız edilmiş. Ne zaman isterse konuşmaları kaydedebilmiş. Bu Türk Ceza Kanunu'nda özel hayatın gizliliğini tehdit suçunu oluşturmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşan kadınlar, öncelikle karakola gitmeliler. Karakola gitmeye çekiniyorlarsa da, bir avukat eşliğinde gidip haklarını aramaları gerekiyor. Çünkü şikayet yapılmaksızın bu gibi tehdit veya rahatsızlıklardan kurtulamazlar. Herkes hakkını aramalı" diye konuştu.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202